• DOLAR 32.531
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2489.611
  • ...
SON DAKİKA
Güvenlik görevlilerinin alımı için kura çekildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı 100 okulda istihdam edilecek güvenlik görevlileri için bugün noter huzurunda kura çekildi.

"Güvenli Okul Projesi" kapsamında Milli Eğitime Bağlı okullarda görevlendirilmek üzere İŞKUR İl Müdürlüğünce özel güvenlik başvurusu yapanların mülakatlarının ardından bu kez yeni Kültür Merkezi Konferans sinema salonunda kura çekimi yapıldı.

Mülakatı geçen 137 güvenlik görevlisinin hazır bulunduğu kura çekiminde 100 güvenlik görevlisi belirlendikten sonra, okullarda istihdam edilmeleri sağlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Besim Eviz, güvenlik personelinin eğitim-öğretim yılının sonuna kadar istihdam edileceklerini söyledi.

"Güvenli Okul Projesi" kapsamında Çalışma ve Sosyal Güvenlik, İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlıklarının ortak bir proje gerçekleştirdiklerini aktaran Eviz, burada amacın okulda öğrencilere yönelik güvenli bir ortam sağlayıp, aynı zamanda işsiz insanları da istihdam etmek olduğunu kaydetti.

30 Haziran'a kadar projenin devam edeceğini anımsatan Eviz, bir hafta içerisinde güvenlik görevlilerinin işe başlayacaklarını ifade ederek, temennilerinin her yıl böylesi projelerle işsizlere iş imkanlarının açılması olduğunu vurguladı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir