• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
"Büyüyen şehrin ihtiyaçlarını gidermemiz gerekiyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şehitkâmil ilçesindeki 25 bin nüfuslu Beylerbeyi ve Beykent mahallelerinin su ihtiyacını karşılayacak 47 milyon 753 bin lira bütçeli içme suyu projesini yerinde inceleyen Şahin, çalışmaların tamamlanmasıyla 7 mahallenin su ihtiyacının giderileceğini söyledi.

Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından bir sene önce başlatılan Beylerbeyi-Beykent bölgesi içme suyu hattı ve içme suyu deposu inşaat çalışmalarının yüzde 40'ı tamamlandı.

Bölgede yürütülen çalışmaları inceleyerek, çalışmalar hakkında görevlilerden bilgi alan Şahin, yaptığı açıklamada, kentin çok fazla büyüdüğünü belirterek, "Büyüyen şehrin ihtiyaçlarını büyük yatırımlarla gidermemiz gerekiyor. 250 bin kişinin yaşayacağı Beylerbeyi Beykent, kendi içerisinde bir şehir. Birçok ilden daha büyük olan bölge, başlı başına bir şehir olacak. Biz de halkımızın önünden giderek gelen göçü yöneterek, onların yaşam kalitesini, vatandaş memnuniyetini artırabilmek için su, kanalizasyon ve atık su gibi ciddi bir alt yapı yatırımı gerekiyor." dedi.

Şahin, "Bu şehrin en önemli işi su yönetimidir ve bu şehir için su gerçekten hayattır. Şehrin içme suyu ihtiyacının kendi sınırları içerisinde ancak yüzde 5'ini karşılıyoruz. Gelen suyun depolanması, uygun şartlarda, maliyette ve kalitede halkımıza problemsiz bir şekilde suyun götürülebilmesi için büyük bir yatırım gerekiyor. 20 bin metreküplük çok büyük bir deponun yüzde 40'ı tamamlandı, bir taraftan ön germeli borulardan çıkarak, yeni bir çelik boru sistemine geçiyoruz." ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir