• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Mardin'de ayağı kırılan eşekler İstanbul'a gönderildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Hayvan Barınağı, ayakları kırık iki eşeği İstanbul'a gönderdi.

Sokak hayvanları konusunda çalışmaları hakkında bilgi veren Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, yakın zamanda hayvan ameliyathanesinin açılacağını söyledi. Vali Yaman, "Engelli hayvanlar için özverili çalışmalar da beğeni kazanıyor. Bu bağlamda iki eşeğin sağlığına kavuşması için seferber olmuştur. Arkadaşlarımızın fedakâr çalışmaları için teşekkür ediyoruz." dedi.

İstanbul'a tedavi için gönderilen eşeklerin yaşadığı süreç hakkında bilgi veren hayvan barınağı yetkilileri, şunları söylediler: "Eşekler bir ay önce bize gelen ihbarlar neticesinde ilçelerimizden alınarak barınağımıza getirildiler. Birisinin ön bacağında, diğerinin ise arka bacağında kırık vardı. Biz eşekleri aldıktan sonra bir aydan bu yana tedavilerini gerçekleştirdik. Fakat eşek ve at gibi hayvanlarda bacak kırılmaları çok önemli olabiliyor. Bu nedenle tedavisini tamamlayamadık. Sosyal medya aracılığıyla bize hayvan severler ulaşarak eşeklerin tedavilerinin İstanbul'da yaptırmak istediklerini beyan ettiler. Biz de bu çağrıya kayıtsız kalmayarak hayvan nakil aracımızla İstanbul'a eşekleri gönderdik. Kadife ve İnci ismini verdiğimiz eşeklerimizin tedavilerinin bitmesini dört gözle bekleyeceğiz." (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir