• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İŞKUR`dan iş kurmak isteyen engellilere çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR), en az yüzde 40 engelli raporuna sahip, iş kuracağı alanda mesleki eğitim belgesi veya girişimcilik eğitim sertifikası olan engellilere yönelik hibe programının olduğunu açıkladı.

Batman Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Besim Eviz tarafından yapılan açıklamada, hibenin, engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen "İdari Para Cezaları" fonundaki kaynaktan karşılandığını ifade edildi.

Eviz, "Genel Müdürlüğümüz Yetkili Komisyonu tarafından kendi işini kuracak engellilere 36 bin lira olan hibe miktarının 50 bin liraya çıkartılması kararlaştırıldı. Mesleki Eğitim veya Girişimcilik Belgesine sahip ve en az yüzde 40 engel durumu bulunan herkes bu hibeden faydalanabilecek. 2016-2017 yıllarında 14 kişi bu hibeden yararlanarak kendi işini kurmuştur. Önümüzdeki dönem bu hibeden yararlanmak isteyen engellilerin 2018 yılının birinci dönem projeleri için 11 Aralık'a kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. Vatandaşlar, başvuru rehberi ve formlara İş-Kur'un internet sitesinden ulaşabilecek." dedi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir