• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
Van`da deprem çalıştayı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Büyükşehir Belediyesinin, kentte meydana gelen depremin 6'ncı yıl dönümü münasebetiyle gerçekleştirdiği "Deprem Gerçeğine Karşı Geç Olmadan Kentsel Dönüşüm" çalıştayı başladı.

Çalıştayın açılışında tertip komitesi adına Yrd. Doç. Dr. Ali Özvan katılımcılara hitap etti. Daha sonra kürsüye çıkan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, bu çalıştayın çok önemli olduğunu söyledi.

Battal, "Burada gerçekleştirilen çalıştay gerçekten çok önemlidir. Buradaki çalışmalar da ortaya koyacaktır ki deprem öldürmüyor. Bizim yaptığımız yanlışlar öldürüyor. Burada bir gerçek de bu kentsel dönüşüm Van'da çok iyi kavrandı. Bunu biliyorum. Fakat özellikle bu işin üzerinde hassasiyetle durmamız gerekiyor." dedi.

AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, 1976'da meydana gelen Çaldıran depreminde babası, kardeşi ve birçok akrabasını kaybettiğini bildirerek, "Çaldıran depreminde sadece çok küçük yaşta bir babanın acısını yaşamadık. Cenazesine 3,5 ayda ulaştığımız kardeşimizin de acısını yaşadık. Tek katlı taş bir evde bu çocuğun cesedi 3,5 ay sonra bulunabildi. 2011 depreminde en azından biz hükümet olarak üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan Van Vali Yardımcısı Sinan Aslan, yaşanan deprem ve sonrasında yapılan çalışmaları anlatarak, "Benim özellikle üzerinde durmak istediğim konu depremlerden önce alınması gereken önlem ve tedbirlerdir. Biz burada depremde neler yaptık diye uzun uzadıya konuştuk. Bu çalıştaydan dolayı emeği geçenlere teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından çalıştay, Sakarya Üniversitesi Jeofizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Gülen'in "Türkiye'nin depremselliği, Van depremi" başlıklı sunumuyla devam etti.

Yarın da devam edecek çalıştay, yuvarlak masa toplantısı ve sonuç bildirgesi ile son bulacak.

Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen çalıştaya; AK Parti Van Milletvekili Kayatürk, Van Vali Yardımcısı Aslan, Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Battal, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, daire başkanları, kurum müdürleri ile birçok bilim insanı ile davetliler katılım sağladı. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir