• DOLAR 32.579
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2428.678
  • ...
Batman`da asayiş uygulamaları: 10 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Son Sürat 2" ismiyle motosikletlere yönelik gerçekleştirilen uygulamalarda 101 kişi, 9 motosiklet tamircisi ve 92 motosikletin kontrol edildiği belirtildi.

Bir adet çalıntı, bir adet hacizli yakalamalı ve bir adet şase numarası kazınmış motosiklet ele geçirildiğinin bildirildiği açıklamada, 38 adet motosikletin trafikten men edilip, 43 motosiklet ve 16 kişiye 71 TL'lik cezai işlem yapıldığı kaydedildi.

Ziya Gökalp Mahallesi'nden çalınan bir adet motosikletin, hırsızlığı gerçekleştirdiği tespit edilen yaşı küçük bir şüpheliden polis tarafından alındığının ifade edildiği açıklamada, motosikletin sahibine teslim edildiği ve şüpheli hakkında adli tahkikat başlatıldığı aktarıldı.

Açıklamada, "İlimiz Batı Raman Yolu üzerinde ve GAP Mahallesi'nde yapılan uygulamada, 2 adet motosikletin görevlilerimizce yapılan incelemesinde şase ve motor numaralarının kazınmış olduğu tespit edilmiştir, motosikletlere gerekli teknik incelemelerin yapılabilmesi için el konulmuş ve şüpheli 2 şahıs hakkında da adli tahkikat başlatılmıştır. Meydan Mahallesi'nde faaliyet göstermekte olan bir iş yerinde meydana gelen telefon hırsızlığını gerçekleştirdiği tespit edilen bir şüpheli şahıs görevlilerimizce yakalanarak gözaltına alınmış, şahıs, alınan ifadesinin ardından adli makamlara sevk edilmiştir." denildi.

Kentte yaşanan hırsızlık olaylarıyla ilgili açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Kültür Mahallesi'nde yüzleri kapalı ve eldivenli şahısların olduğu bilgisinin alınması üzerine görevlilerimizce yapılan kovalamacada yaşı küçük bir şahıs yakalanmış, çevrede yapılan kontrollerde bir oyun salonunun kapısının kırıldığı tespit edilmiştir. Yakalanarak gözaltına alınan yaşı küçük şüpheli şahıs hakkında adli işlem tesis edilmiştir. İlimizde meydana gelen evden hırsızlık olayını gerçekleştirdiği tespit edilen bir şüpheli şahıs, görevlilerimizin yapmış olduğu çok yönlü araştırmalarda tespit edilmiş, şüpheli şahıs alınan ifadesinin ardından adli makamlara sevk edilmiştir."

Gasp şüphelisi 2 kişi tutuklandı

Kentte bulunan bir şantiyede gece bekçiliği yapan yabancı uyruklu bir kişinin bekçi kulübesinde 4 kişi tarafından darp edilip, bir adet dizüstü bilgisayarın yağmalandığının belirtildiği açıklamada, 2'si yaşı küçük olmak üzere toplam 4 şüphelinin, yağmaladığı dizüstü bilgisayar ile birlikte yakalandığı bildirildi.

Emniyette ifadeleri alındıktan sonra adli makamlara sevk edilen bu şüphelilerden 2'sinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğinin kaydedildiği açıklamada, yaşı küçük 2 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı uygulanıp, dizüstü bilgisayarın söz konusu gece bekçisine teslim edildiği ifade edildi.

Yapılan başka bir açıklamada, kentte öğretim gören öğrencilerin okul ve çevrelerinde bulunan internet kafe, büfe, market, park, metruk bina ve bahçelerin denetiminin yapıldığı belirtildi.

75 ayrı noktada yapılan denetimler kapsamında; 53 okul ve çevresi, 41 servis aracı, 66 iş yeri, 5 park ve bahçenin kontrol edilip, 157 kişiye GBT sorgusu yapıldığı, aranan bir şüphelinin yakalandığı, 3 kişi ve 4 iş yeri hakkında işlem gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.

Ayrıca, Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan metruk bir binaya yapılan baskın neticesinde R. D. ve F. T. isimli şüphelinin üzerinde 0,5 gram eroin ile 0,5 gram metamfetamin bulunduğu, konuyla ilgili olarak yakalanan bu şüpheliler hakkında "uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurma ve kullanma" suçundan adli işlem tesis edildiği bildirildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir