• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Tonlarca bomba, binlerce ölü RAKKA ARTIK YOK!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER HABER MERKEZİ

ABD ve çoğunluğunu PYD`nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG), Suriye`nin Rakka kentine binlerce saldırı gerçekleştirdi. Haziran ayından bu yana süren saldırılarda ABD`nin havadan, PYD`nin de karadan Rakka`yı 4 bin 500 kez bombaladıkları ortaya çıktı. Resmi kayıtlara göre Rakka`da 5 bine yakın sivil katledildi. Amerika`nın direktif ve yönlendirmeleri sonucu çatışan tarafların da büyük kayıplar verdiği belirtiliyor. DEAŞ`ın yoğun intihar eylemleri karşısında çaresiz kalan PYD`den en az 4 bin kişinin öldürüldüğü bildirildi.

ABD HARİÇ BU SAVAŞ HERKESİ VURDU

Amerika`nın direktif ve yönlendirmesiyle başlayan Rakka savaşı, kenti adeta yerle bir etti. Çatışan taraflar, DEAŞ ve PYD`nin kayıpları yanında binlerce sivil hayatını kaybederken yüz binlercesi de kenti terk etmek durumunda kaldı. DEAŞ`ın başkenti olarak bilinen Rakka kentine saldırılar, bu yılın Haziran ayında başladı. ABD`nin havadan, PYD`nin de karadan düzenlediği saldırılar, çoğu kez DEAŞ tarafından püskürtüldü. DEAŞ militanları, PYD noktalarına yoğun bir şekilde intihar eylemleri düzenledi. Edinilen bilgiye göre PYD bu saldırılarda çok fazla militanını kaybetti. Resmi olmayan kaynaklara göre 4 binden fazla PYD`li bu saldırılarda öldü. DEAŞ`ın saldırılarıyla başa çıkamayan ABD, hava saldırılarını yoğunlaştırdı. PYD`nin de karadan gerçekleştirdiği saldırılarda, binlerce insan katledildi. Kentteki evlerin en az yüzde 70`i tahrip olurken 35 cami, 6 hastane, 53 okulun yok edildiği kaydedildi. Yoğun hava saldırılarının ardından son olarak geçtiğimiz günlerde, PYD Rakka`yı ele geçirdi. Kent merkezine giren örgüt militanları, Öcalan posterleriyle kutlama yaptı. Ancak konunun uzmanları ve stratejistler bütün bu olup bitenler dolayısıyla bir tek zarar görmeyenin ABD olduğu konusunda hemfikir.

ABD`Lİ KOMUTAN: YAKALAMAYIN, ÖLDÜRÜN!

ABD ve PYD`nin Rakka`da yaptığı katliam, hafızalarda tazeliğini korurken, ABD`nin Suriye`deki DEAŞ'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk`dan skandal bir açıklama geldi. McGurk, kentte henüz DEAŞ militanlarının bulunduğunu iddia ederek, bu kişilerin bulunduğu yerde öldürülmesini istedi. İşgalci ABD Özel Temsilcisi McGurk açıklamasında, "Bizim görevimiz, DEAŞ'a katılmak amacıyla Suriye'ye gelen yabancı savaşçıları, yine Suriye'de öldürmektir. Eğer onlar Rakka'dalarsa, Rakka'da da ölecekler" diye konuştu. PYD`nin iddiasına göre 300 civarında DEAŞ'lı yabancı militan, kentteki stadyum ve hastane çevresinde saklanıyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir