• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Kamu Taşeron Çalışanları Platformu Başkanı Halit Önük, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Taşeron çalışanlarının Temsilcileri Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk`u ziyaret etti. Ziyaret esnasında konuşan Koncuk,

“Türkiye Kamu-Sen olarak taşeron konusunu kimse gündeme taşımazken biz sürekli olarak gündemde tuttuk. Herhangi birileri için değil, gerçekten bu sistem bir sömürü düzeni olduğu için hep itiraz ettik. Görevde yükselme, tayin ve terfi hakkı olmayan, yarınından emin olmayan gençlerin maalesef sömürüldüğü bir sistemdir taşeron sistemi. Biz sık sık taşeron işçi melesini, 4-C`li kardeşlerimizin sorunlarını, kamuda yaşanan diğer bütün sorun ve sıkıntıları gündeme getiriyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuyu sahipleniyoruz. Gençlerimizi esir alan bir sömürü düzeninin artık yıkılması gerek. Kamuda sayıları 1 milyonu bulan, belediyeler ve özel sektörle rakamın 2 milyonun üzerine çıktığı taşeron çalışan tamamen İktidarın sorumluluğudur, gereği yapılmalıdır” dedi.

Taşeron Sistemi Gençler İçin Tehlikedir

İsmail Koncuk “Gençlerimiz için tehlike taşeron sistemdir ve devam ederse tüm gençlerimiz KPSS'yi kazansa da taşeronlaşma tehdidi altında olacaktır. Geçmişte sistem daha kurgulanırlarken "Bize üye olmazsan işin zor" diyenler unutulmamalıdır. Burada esas olan üyelik değil, bu sömürünün sonlanmasıdır. Türkiye Kamu-Sen olarak bu ülkenin evlatlarının taşeronlaşma gibi insanlık dışı sistemi hak ettiğini düşünmüyor ve bu sebeple mücadele ediyoruz. Kurgulanacak sistemi de yakından takip ederek, gerekli tepkileri oluşturacağımızdan hiç kimsenin kaygısı olmasın. Söylediğim gibi, bu bir sömürü düzendir. Bu düzen bitmeli ve bu sistem çöpe atılmalıdır” dedi.

Hem Devlete Ekstradan Bir Yük Gelmemiş Olacak Hem De Kamuda İş Barışı Sağlanmış Olacak

Koncuk, “Ortalama bir taşeron işçisinin devlete maliyeti 2850,00 TL. olup birde taşeron şirketlere verilen kar payını bu ücrete eklediğimizde bu tutar en düşük memur maaşının üzerine çıkmaktadır. Yapılması gerek taşeron işçilerin mevcut maaşlarına taşeron şirketlere verilen kar payını ekleyip daimi kadroya geçirilmesidir. Bu sayede hem devlete ekstradan bir yük gelmemiş olacak hem de kamuda iş barışı sağlanmış olacaktır” dedi.