• DOLAR 32.609
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2496.512
  • ...
43 bin Euro çalan 2 şüpheli yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Suriyeli Ahmad Şavak'ın iş yerinin önünde park halindeki otomobilinden 43 bin Euro çaldıkları öne sürülen 5 şüpheliden 2'si Kayseri'de yakalanarak gözaltına alındı. Gaziantep'e getirilen biri kadın 2 şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Geçtiğimiz hafta Şehitkâmil ilçesi Burak Mahallesi'ndeki Trikotajcılar Sitesi'nde bir terlik atölyesinde çalışan Ahmad Şavak, iş yerine ait 27 L 0819 plakalı hafif ticari araçla Gazi Muhtar Paşa Bulvarı'ndaki bir döviz bürosundan 43 bin Euro çekti.

Döviz bürosundan çektiği parayı otomobiline koyarak iş yerine giden Şavak, evrak almak için yeniden atölyeye gitti. Bu sırada Şavak'ı otomobille takip eden kişiler, kapısı açık bırakılan araçtaki 43 bin Euro parayı çalarak kaçtı.

Şavak'ın parasının çalınmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında parmak izi alıp çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını incelendi.

Yapılan incelemenin ardından çalıntı olduğu tespit edilen otomobille kaçan şüphelilerin yakalanması için polis çalışma başlattı. Şüphelilerin kaçtığı otomobilin tespit edilmesinin ardından, otomobil takibe alındı.

Şüphelilerin otoparkta başka bir araçtan söktükleri plakayı kendi araçlarına taktıklarını ve Kayseri'ye gittiklerini belirleyen polis, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle harekete geçti.

Burada takibe alınan Hülya K. (27) ile Ali Ş. (62), polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Polisler eşliğinde Gaziantep'e getirilen şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, olayla ilgisi olduğu iddia edilen Haydar Ü. (28), Ö.M. ve B.Y'nin de yakalanmaları için çalışmaların devam ettiği bildirildi. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir