• DOLAR 32.541
  • EURO 34.977
  • ALTIN 2430.829
  • ...
Nice Güzel Günlere Şahit Olmak Umuduyla!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bismillahirrahmanirrahim. Hamd bizi insan olarak yaratan,bizi kendisine muhatap olarak kabul edip şereflendiren alemlerin Rabbinedir. Salat ve selam peygamber efendimiz Hz. Muhammed’in, alinin ve ashabının üzerine olsun.
İslam alemi son zamanlarda gelecek için umut veren olaylara tanık olmaktadır. Gerek Türkiye’de gerekse Müslümanların yaşadığı tüm coğrafyalarda İslam alemini sevindiren haberleri duymaktayız.
 

-Aldığımız haberler içerisinde beklide en mutluluk verici olanı dünyada ve bilhassa Avrupa’da İslamla şereflenen insanların günbegün artmaktadır. Başını Almanya, İngiltere ve Amerika’nın çektiği birçok ülkede İslam hızla yayılmaktadır. O coğrafyalarda bulunan insanlar gerçek mutluluğun,huzurun ve adaletin ancak İslamla mümkün olacağına inanıp İslam dinine girdiklerini açıklamaktadırlar. Misyonerlerin Müslüman topraklarındaki her türlü kirli çalışmaları bir sonuç vermezken, Müslüman kardeşlerimizin yabancı ülkelerdeki başarılı çalışmaları elhamdülillah göğsümüzü kabartmaktadır.
 

-Müslümanları sevindiren haberler sadece yabancı ülkelerden gelmemektedir. Adına ‘Arap Baharı’ denilen bir baş kaldırıdan sonra meydana gelen olumlu gelişmeler de son derece sevindiricidir.Yıllarca kendi öz yurtlarında yaşamalarına rağmen bir türlü İslamı özgürce yaşayamayan Arap halkı sonunda bu ölüm sessizliğine bir son verdiler ve diktatörlüklerin yıkılmasına sebep oldular.Evet belki çok sayıda kardeşimiz şehit oldu fakat gelinen nokta bizlere bu şahadetlerin karşılığını dünya gözüyle görme fırsatını sundu.İhvan-ı Müslim’in yıllarca çektiği eziyetlerden sonra Mısır’da seçimlerde en büyük desteği görmesi bu olumlu gelişmelerden sadece biridir.
 

-Zalimler, Müslümanlarla olan savaşlarını direk kazanamayacaklarını anlayınca genelde kardeşler arasında nifak tohumu ekerek bir birlerine düşürme yoluna giderler.Hamas-El Fetih çatışması da bu oyunlardan sadece biriydi.Fakat son günlerde iki grubun anlaştığı yönündeki haberler dış güçlere atılmış bir tokat nispetindeydi. El Fetih’in yıllar sonra dış güçlere olan bağımlılığını birazcık azaltmasıyla ortak bir düzen kurma umutlarını tekrardan yeşertti.
 

-Türkiye’de de İslam alemini sevindirecek birçok gelişme oluyor. Bunlardan kesinlikle en önemlisi başörtüsü konusunda yapılan direniştir. Kendilerini laikliğin bekçisi olarak gören bazı kraldan daha kralcı kesimlere rağmen Amine, Büşra, Zeynep ve diğer bütün kardeşlerimizin baş örtüsüyle okuma azim ve istekleri gittikçe artmaktadır. Okuldaki yetkililer başörtüsünden dolayı çoğu kardeşimize karne vermemiş olabilirler fakat onların bazı İslami STK’lardan başörtüsü direnişinden dolayı aldıkları takdirnameler en az o karneler kadar önemlidir. ‘Dinimizde iyi bir çığır açana, bunun sevabı ile bununla amel edenlerin sevabı verilir, o çığırda [o yolda] gidenlerin sevabından da hiçbir şey eksilmez.’ hadisini unutmayarak bilakis davalarına daha bir sıkı sarılmalıdırlar.
 

-Çok uzun bir zaman sonra böylesine olumlu haberleri duymak gerçekten biz Müslümanları çok sevindirdi. Allah(cc)dan duamız bu İslami uyanışın devam etmesi, başörtüsüyle okula giden kardeşlerimiz ve ailelerinin bu konuda sebat etmesi ve her türlü kirli oyunlara rağmen Müslümanların birliğinin devam etmesidir.’ “Hani kafirler seni tutuklamak veya öldürmek, ya da (Mekke’den) çıkarmak için tuzak kuruyorlardı. Onlar tuzak kuruyorlar. Allah da tuzak kuruyordu. Allah tuzak kuranların en hayırlısıdır.” (Enfal-30)

 

Yakup Temel / Konya – Yaş: 20

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir