• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

İŞKUR`un Genel Müdürlüğü`nde  toplanan “Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Kesilen Ceza Paralarını Kullanmaya Yetkili Komisyon”, engelli ve eski hükümlüler tarafından sunulan 270 projeyi kabul ederek 12 milyon TL kaynak tahsis edilmesini kararlaştırdı.

En Az % 40 Oranında Engelli Olanlara 50 bin TL Hibe

Toplantıda ayrıca, en az % 40 oranında engelli olan bireylerin kendi işini kurması için verilen toplam 36 bin TL hibe desteğinin yeni dönemde 50 bin TL`ye yükseltilmesine karar verildi.

Buna göre hibe desteği verilen projelerde, iş kurma sürecinde gerekli masraflar için en fazla 3 bin TL, bir yıl boyunca işletme giderleri için en fazla 11 bin TL ve işin kurulması için gerekli araç-gereç, donanım ve makinalar için en fazla 36 bin TL engellilere tahsis edilecek. 2014 yılından itibaren 674 kendi işini kurma projesine verilen destekten bu dönemde 105 proje yararlandı. Böylece engellilere yönelik destek verilen proje sayısı 779`a ulaştı.

Özel politika ve uygulamalarla engellilerin mesleki eğitimi ve istihdamı için çaba gösteren İŞKUR, Komisyon aracılığı ile de titiz çalışmalar neticesinde engellilere yönelik özel projelere katkı sağlıyor, engellilerin topluma ve ekonomik hayata uyumunu destekliyor. Engelliler ve engellilere yönelik çalışma yapan bütün kurum ve kuruluşlar, özel sektör ve STK`lar engellilere yönelik hazırladıkları projeleri Kuruma sunarak söz konusu destekten yararlanma imkânına kavuşabiliyor.

Eski Hükümlülere Brüt Asgari Ücretin 15 Katına Kadar Hibe Desteği

Denetimli Serbestlik ve Koruma Kurulları ile işbirliği içinde hazırlanarak kabul edilen projeler ile eski hükümlülere de kendi işini kurmaları için brüt asgari ücretin 15 katına kadar hibe desteği verilerek; eski hükümlülerin yeniden hayata başlamalarına katkı sağlanıyor. 2014 yılından bu yana eski hükümlülere yönelik 235 kendi işini kurma projesine destek sağlandı.

İdari Para Cezaları Fonu kaynakları ile ayrıca engelliler çeşitli mesleklerde kurslara katılarak sertifika alıyor ve işverenlerin ihtiyaç duyduğu alanlarda istihdam ediliyor.

Son başvuru tarihi 11 Aralık 2017

İŞKUR internet sayfasında yayımlanan 2018/1. Dönem Başvuru Rehberi ve Formları kullanılarak hazırlanacak projeler, illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerine elden teslim edilebilecek. Son başvuru tarihi 11 Aralık 2017.