• DOLAR 32.605
  • EURO 34.812
  • ALTIN 2411.137
  • ...
İslam Ümmeti Zafere Doğru Gidiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - Mustazaflarla Dayanışma Derneği (Mustazaf-Der) İzmir Şubesi, Dünya Mustazaflar Haftası Etkinlikleri kapsamında "Müslüman Ülkelerde İslam Baharı" konulu bir program düzenledi.

Program Hafız Bedirhan Akgül'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından Mustazaf-Der İzmir Şube başkanı cemil genç kısa bir selamlama konuşması yaptı. Genç, yaptığı konuşmada amaçlarının böyle programlar düzenleyerek İslam ümmetinde yaşanan devrimlere destek olduklarını göstermek olduğunu belirterek, her zaman mazlum ve mustazafların yanında olacaklarını söyledi.

"İslam Ümmeti Zafere Doğru Gidiyor"
Selamlama konuşmasının ardından sözü Özgür Kudüs Platformu sözcüsü araştırmacı-yazar Murat Filiz aldı. "Hamdolsun mustazaflara lütufta bulunan, onları yeryüzünde önderler ve varisler kılana. Hamdolsun mazlumların ve mustazafların eliyle diktatörleri, zalimleri, katilleri cezalandıran kahhar olana. Salat biricik önderimiz, rehberimiz Hz. Muhammed'e olsun. Selam olsun mustazaf halklara, selam olsun şehidleriyle, mücahidleriyle direniş ve mücadele bayrağını dalgalandıranlara" diyerek konuşmasına başlayan murat Filiz sözlerini şöyle sürdürdü; " İslam ümmeti zafere izzete hürriyete doğru gidiyor. ABD ve İsrail'in ömrü geriliyor ve yok olmaya doğru yol alıyor" dedi.

İslam ümmetinin 19. yüzyıl sonrası yaşadığı zillet ve esareti anlamak için ümmetin tarihine bakmak gerektiğini vurgulayan Filiz; "İslam dünyasının yaşadığı karanlık dönemleri üçe ayırabiliriz. Birinci dönemde Osmanlının çöküşü yaşandı. Aynı zamanda İslam dünyası İngilizlerin baskısı ve Fransızların kültürüyle işgal edildi. İkinci karanlık dönemde İngilizler sancağı ABD'ye devretti. Artık zalimlikte ABD öne geçti ve Amerikan emperyalizmi dönemi başladı. Üçüncü dönemde ise Arap halklarının ayaklanıp, yaptıkları devrimlerle ortaya çıktığı dönemdir. Bu dönemde yıllarca halklara zulmeden zalim diktatörler Allah'ın izniyle birer birer yıkılıyorlar" dedi.

"Her Devrimin Arkasında ABD ve Batıyı Aramak Yanlıştır"
Her taşın altında ABD ve Batıyı aramanın yanlış olduğunu belirten Filiz, "Bugün Müslümanlar korku psikolojisinden kurtuldular. Ortadoğu'daki devrimler Müslümanların yaptığı devrimlerdir. Bunun altında başka birilerini aramak yanlıştır. Fakat bu gerçeği değiştirmek için birileri her şeyi yapacak. Bizim tarihimiz ak tablolarla doludur, bundan dolayı arkamıza dönüp kara tablolara bakmamak lazım. Bu devrimlerin arkasında 100 yıllık mücadele var. Bu mücadelede nice alim ve mücahitler canlarını vermişlerdir. Yaşan bu devrimlere Kuran'ın penceresinden bakmak lazım. Her şeyin arkasında şüphesiz Allah'ın yardımı vardır. Allah Kadiri mutlaktır, İsrail ve ABD değil. Şüphesiz Arap intifadası yeni bir ruh getirdi dünyaya. Bu ruh geleceğe damgasını vuracaktır inşallah" dedi.

"Gün Katil Diktatörlere Karşı Omuz Omuza Verip Kalkma Günüdür"
Müslümanların nihayi hedeflerinin ümmet ve vahdete dayalı yeni bir İslami medeniyet kurmak olması gerektiğini belirten Filiz, "Allah'a tevekkül ederek azim ve cesaretli bir şekilde ilahi vaadleri gerçekleştirmek gerek. Emperyalizm ve Siyonizm çıkarına olacak ayrımcılık, ırkçılık ve mezhepçilik fitnesine karşı uyanık olunmalıdır. Bu ümmet sıkılmış yumruklarıyla ve Allah'u Ekber feryatlarıyla zorbaları layık oldukları akibete uğratacak ve İslam dünyasını diktatör, zalim, hain ve katillerin sultasından kurtulacaktır inşallah. Gün katil diktatörlere karşı omuz omuza verip kalkma günüdür. Gün emperyalistlerin İslam dünyasındaki işbirlikçilerine hadlerini bildirme günüdür. Gün zillete karşı hürriyet, zulme karşı adalet bayrağını hep birlikte en yükseklerde dalgalandırma günüdür. Gün ümmet olarak kardeşçe kucaklaşmanın, vahdet okyanusuna dönüşüp zorba diktatörlerin üzerine yürüme günüdür. İmam Humeyni şöyle söylüyor: 'Ey dünya Müslümanları ve zalimlerin sultası altında olan mustazaflar, ayağa kalkın ve birleşin, İslam'ı ve mukaddesatınızı savunun. Süper güçlerin gürültüsünden korkmayın. Zira içinde bulunduğumuz yüzyıl mustazafların müstekbirlere, hakkın batıla galebe çalacağı asırdır'"diye konuştu.

Programda Eyüp Işık ve Kerem Kalkan birer şiir okudular. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program Grup Şüheda'nın ezgilerinin ardından yapılan duayla sona erdi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir