• DOLAR 32.446
  • EURO 35.2
  • ALTIN 2330.115
  • ...
Brüksel`de Camiye Saldırı Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Brüksel`in Anderlecht semtinde 13 Mart`ta Şii camisine yönelik kundaklama saldırısı, bin kişilik bir grup tarafından protesto edildi.

Fransa, Hollanda ve İngiltere`den de katılımlarla Anderlecht Belediyesi`nin önünde toplanan Şiiler, geniş güvenlik tedbirleri altında ve dualar eşliğinde Brüksel Adliyesi`nin önüne kadar yürüdü.

Kundaklanan camide çıkan yangını söndürmek isterken dumandan zehirlenerek hayatını kaybeden İmam Abdullah Dadou`nun (46) resmini taşıyan protestocular, adalet isteklerini haykırdılar.

Yürüyüşe Anderlecht Belediye Başkanı Vincent Van Goidsenhoven, İran, Irak ve Lübnan konsolosluklarından temsilciler ve Avrupa`daki Şii örgütlerinin yöneticileri katıldı.

Bu arada Rida Camisi`ne yönelik kundaklama saldırısının ardından cemaat tarafından etkisiz hale getirilerek polise teslim edilen Fas asıllı zanlının terör suçundan yargılanacağı bildirildi.

Federal savcılık sözcüsü Leen Nuyts, bir meskeni işgal ederek kundaklamak ve ölüme sebebiyet vermekten tutuklanan zanlının savcıya verdiği ifadeye dayanılarak terörizm suçlamasının da getirildiğini söyledi.

Zanlının avukatı Nathalie Ginot ise basına yaptığı açıklamada, müvekkilinin ``camiye Suriye`de yaşanan saldırılar nedeniyle Şiilere sorumluluklarını hatırlatmak için gittiğini fakat imamın ölümüne sebebiyet verdiği için üzgün olduğunu`` ifade etti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir