• DOLAR 32.393
  • EURO 35.231
  • ALTIN 2324.609
  • ...
Başbakan Yıldırım helikopterden köprü inceledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminde temelini attığı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Elazığ'daki Ağın (Karamağara) Köprüsü'nü inceledi.

Yıldırım, Keban Baraj Gölü üzerinde yapılan ve Türkiye'nin en uzun 4'üncü asma köprüsü olan Ağın Köprüsü'nü helikopterden inceledi. Yıldırım, daha sonra kendi kullandığı makam aracıyla köprüden geçti.

Bir süre makam aracını kullanan Yıldırım'a, Vali Çetin Oktay Kaldırım eşlik etti. Başbakan Yıldırım, bu sırada yanına gelen vatandaşlarla ayaküstü sohbet etti.

Köprüdeki incelemelerinin ardından Ağın ilçe merkezini ziyaret eden Yıldırım, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek, taleplerini dinledi.

Burada ilçe sakinlerine hitap eden Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı döneminden bu yana yakından takip ettiği Ağın Köprüsü'ne ilişkin, "Ağınlılar yolumuzu kestiler, 'Ağın Köprüsü ne olacak?' dediler. Ben de 'Biz Türkiye'de dağları deliyoruz, tüneller yapıyoruz, köprüler yapıyoruz. Yolları da yaparız, hepsini de yaparız. Buna Ağın Köprüsü de dahil.' dedim. Ondan sonra köprüye eskiden başlanmış ama yanlış başlanmış. Olacak bir iş değil. Yaptık, bitirdik ama gelip görmek, açmak nasip olmadı. Hep içimde bir ukde. Nasipte sizi görmek, sizlerle tanışmak varmış." dedi.

Hapishanesi bulunmayan ve hapishaneye ihtiyaç duyulmayan Ağın'da suç oranının sıfır olmasının sevindirici olduğuna değinen Yıldırım, ilçede hastane yapımına başlanacağını bildirdi.

Başbakan Yıldırım'a; Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve milletvekilleri de eşlik etti. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir