• DOLAR 32.354
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2322.886
  • ...
Baas Zulmü Beyazıt`ta Telin Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL - Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu tarafından Beyazıt Meydanı`nda gerçekleştirilen mitinge binlerce kişi katıldı. Mitingde Baas zulmü kınanırken gazeteci AdemÖzköse ve Hamit Coşkun`un da bir an önce kurtarılması için çağrıda bulunuldu. Öğle namazını müteakip başlayan protesto eyleminde Suriye`de hayatını kaybeder için gıyabi cenaze namazı kılındı. Bir çok İslami sivil Toplum kuruluşunun destek verdiği eylemde, "Katil Baas Çetesinin Karşısında, Kardeş Suriye Halkının Yanındayız!", "Suriye`de Katliamı Durdurun!","AdemÖzköse ve Hamit Coşkun`u Esed Rejiminin Elinden Kurtarın","Baas Despotizmine de, Emperyalist Müdahaleye de Hayır!" yazılı dövizler taşınarak sık sık "Lebbeyk Ya Allah", "Ya Allah MenneĞayrek Ya Allah", "Katil ABD Ortadoğu`dan Defol!" sloganları atıldı.
 
İLİŞKİLER DERHAL KESİLMELİ
Programda söz alan Suriye Meclisinden Dr. Halit Hoca, "Suriye Halkı bir kıyama kalktı ve bunun bedelini ödemeyi göze aldılar" diyerek kendilerine destek olan Türkiye halkına teşekkürlerini iletti. Dr. Hoca konuşmasının sonunda Adem Özköse ve Hamit Çoşkun`un bir an önce bırakılmasını diledi. Türkiye`de yaşayan Suriyelilerinde yoğun katılım sağladığı programın devamında Baba Amr beldesinden NurülHüda isimli küçük kız çocuğunun okuduğu dua duygusal anlar yaşattı. Programda konuşma yapan Medeniyet Derneği Başkanı Kazım Sağlam Hükümete seslenerek Suriye ile olan tüm ilişkilerin durdurulmasını ve Büyükelçilerin geri çekilmesini istedi.
 
"KARDEŞLERİMİZİ EMPERYALİST GÜÇLERİN KEYFİNE TERK EDEMEYİZ"
Grup Yürüyüş`ün ezgiler seslendirdiği program Araştırma Kültür Vakfı Genel Başkanı Şemsettin Özdemir`in,programı organize eden Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu adına basın açıklamasını okumasıyla devam etti. Açıklamada Baas diktatörlüğü altındaki Suriye`de halka karşı acımasız birsoykırım siyaseti icra edildiğini ifade eden Özdemir, "Rejim güçlerince gerçekleştirilen saldırılar neticesinde bugüne kadar yaklaşık 10.000 insanın can verdiği Suriye`de kitlesel tutuklamalar ve kayıplara ek olarak 100.000`den fazla insan işkence ve ölüm korkusuyla ülkelerini terk etmiş durumda. Ürdün, Lübnan ve Türkiye sınırına kaçabilen bu sığınmacılar buralarda türlü zorluklarla hayatlarını sürdürmeye çabalıyorlar. Suriye`de yaşanan insanlık dramını tüm dünya boş gözlerle seyrederken, Baas çetesi her geçen gün katliamın boyutunu artırıyor" dedi. Dünyanın bu zulme sessiz kaldığını ifade eden Özdemir, "Şüphesiz, kardeşlerimizin bu şekilde acımasızca katledilmesi, çocuklarımızın hunharca boğazlanması, ırzlarımızın kirletilmesi karşısında harekete geçmesi gereken bizleriz! Bizler "Allah`ım senden başka kimsemiz yok" diye haykıran Suriyeli kardeşlerimizi ne Baas diktatörlüğünün olmayan insafına, ne de emperyalist güçlerin keyfine terk edemeyiz! Biz Müslümanlar "Rabbimiz, bu zalim güruha karşı bize katından bir yardımcı gönder" diye yalvaran mazlum kardeşlerimize sahip çıkmak için elimizden geleni ortaya koymak ve Müminlerle dayanışma sorumluluğumuzu en güzel bir şekilde yerine getirmekle mükellefiz" ifadelerini kullandı.

Program Ramazan Kayan`ın duayla son buldu.
 
Emrah Tel - İLKHA)

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir