• DOLAR 32.494
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2481.468
  • ...
"NESLİMİZİ  KUR`ANLA  BULUŞTURALIM"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MEHMET ERKAN YAVUZ - İSTANBUL

Kur`an Nesli Platformu hayırlı çalışmalarını aralıksız şekilde sürdürüyor. Platform, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da nesilleri Kur`an`la buluşturmak, Kur`an`ın mesajını gönüllere nakşetmek için “Kur`an Pınarı Sınavı” düzenliyor. 23 Eylül`de kayıtları başlayan ve bugün kaydın son günü olan ödüllü “Kur`an Pınarı Sınavı” 5 Kasım`da Türkiye genelinde gerçekleştirilecek. Kur`an Nesli Platformu olarak hedeflerinin, insanlığa faydalı bireyler yetiştirmek ve toplumun hayatına ilahi öğretiler çizgisinde yön vermek olduğunu belirten Platform Başkanı Molla Beşir Şimşek, “Platformun varoluş amacı Kur`anî bir nesil yetiştirmektir. Bir nesil Kur`an ile iştigal ederse dünya ve ahiret saadetini elde der. Ondan uzaklaşırsa iki dünyasını da berbat eder. Bizler biliyoruz ki yeryüzündeki tüm sorunların kaynağı, insanlığın ilahi mesaja sırt çevirmesidir. İnsanlığın ve ümmetin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulmasının yegâne yolu Allah`ın mesajı ile buluşmaktır. Hiç şüphesiz hayatı kim var etmişse hayata yön veren de o olmalıdır. Bizleri yaratan Rabbimiz insanlığı kendi terbiyesinden geçirmek üzere peygamberler ve kitaplar göndermiştir. Biz kullarına düşen de bu çağırıcılara ve kitaba kulak verip, hayatımıza bu istikamette yön vermektir.” dedi.

“NESLİMİZİ KUR`AN İLE BULUŞTURMAK İÇİN ÇABA VE GAYRET SARF EDİYORUZ”

“Peygamberler ve onların takipçileri olan âlimler yaşadıkları süre boyunca Allah`ın mesajlarını toplumlara tebliğ ettiler.” şeklinde konuşan Şimşek, “Kur`an Nesli Platformu olarak bizler de neslimizi Kur`an ile buluşturmak için çaba ve gayret sarf ediyoruz. Bu etkinliklerle, bu programlarla çocuklarımızın Kur`an ile tanışmasını, neslimizin Kur`an ile buluşmasını, sevmesini ve onu yaşamasını arzu ediyoruz. Sınavımızın temel amacı budur. Halkımızın dikkatini tekrar Kur`an`a çevirmek için bu etkinliği yapıyoruz. Bununla Asr-ı Saadet`te olduğu gibi bugün de insanlığın bütün sorunlarından kurtuluşu için Kur`anî bir neslin yetişmesini hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE GENELİNDE ON BİNLERCE KARDEŞ VE BACILARIMIZ BU SINAVA İŞTİRAK EDECEKTİR`

Daha önce yapılan sınavlara halkın büyük bir teveccüh gösterdiğini aktaran Şimşek son olarak şunları söyledi: “Bu yıl da Türkiye genelinde yapacağımız sınav için büyük bir teveccüh var. Elbette burada katılım oranı bir ölçüde önemlidir, ama bizim için esas olan bu sınava katılacak kişilerin hayatlarında bir değişimin yaşanmasıdır. Bu değişim olduğu takdirde bizim için çok büyük bir anlam kazanır. Bizleri mutlu edecek olan da budur. İnanıyoruz ki Türkiye genelinde on binlerce kardeş ve bacılarımız bu sınava iştirak edecektir. Ülke olarak çok güzel manzaralarla karşı karşıya kalacağımıza inanıyoruz. Buradan sizin aracılığınız ile katılmak isteyenlere tekrar ediyoruz: Sınav için kayıtlarımızı yapalım ve bu anlamlı hayır yarışının içinde olalım.”

SINAV 3 KATEGORİDEN OLUŞUYOR

Kur`an Nesli Platformu Batman koordinatörlerinden Mehmet Emin Sütçü ise sınavın 3 kategoriden oluştuğunu belirterek, “30`uncu cüzden süreler, Hz. Âdem kıssası tefsiri ve bazı hadislerin yer aldığı 2 kitap esas alınacaktır. Birinci kategoride 2005-2009 arası doğumlular sınava girecek olup, bu sınavda çocuklar için ‘Kur`an Pınarı` adlı kitap esas alınacaktır. Kitabımız 144 sayfadan ibaret olup, 3 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde Duha suresinden Nas suresine kadar kısa sureler olarak bilinen sureler, 2`nci bölümde Hz. Âdem ve yaradılış ayetlerini esas alan tefsir kısmı, 3`üncü bölümde ise Kur`an`ın feyzini konu eden 15 hadisi şerif yer almaktadır. Bu kategorideki toplam soru sayısı ise 4 şıklı 60 sorudan oluşacaktır.” şeklinde konuştu.

2. VE 3. KATEGORİ AYNI KİTAPTAN SORUMLU

Açıklamasının devamında Sütçü, şu bilgileri aktardı: “2`nci ve 3`üncü kategoride sınava girecekler ortak bir kitaptan sorumlu tutulup, soru seviyesi kategorilere göre belirlenecektir. Gençler ve yetişkinler için hazırlanan ‘Kur`an Pınarı 2017` kitabı ise sadece 214 sayfa olup, aynı şekilde 3 bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde 30`uncu cüz süreleri, 2`nci bölümde Hz. Âdem ve şeytan kıssası tefsiri, 3`üncü bölümde ise Kur`an`ın feyzini konu eden bazı hadisler yer almaktadır. 2`nci kategoride 2001-2004 arası doğumlular, 3`üncü kategoride ise 2000 ve öncesi doğumlular sınava girecektir. Bu her iki kategoride de soru sayısı 80 olup, seviyeler esas alınarak farklı sorular yer alacaktır.”

Başvuruların bugün sona ereceği sınav, 5 Kasım Pazar günü saat 10.30`da yapılacak. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir