• DOLAR 32.58
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2425.421
  • ...
Yapıcıoğlu Batman`da kitap fuarını ziyaret etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği, belediyesi, Batman Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkılarıyla 21-29 Ekim tarihleri arasında Batman'da ilk defa gerçekleştirilen 'Batman 1. Kitap Fuarı'nı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ziyaret etti. 

Kitap fuarına HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun yanı sıra HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcıları, GİK üyeleri, Batman İl Başkanı Davut Şahin ve partililer katıldı.

Yapıcıoğlu ve beraberindekiler yazar ve yayın evleri sahipleriyle bir süre sohbet etti.

Fuar ziyaretinden sonra İLKHA muhabirine açıklamada bulunan Yapıcıoğlu, fuara yoğun bir ilginin olduğunu ve ilgi gösterenlerin yaş ortalamasının da çok genç olması kendisini heyecanlandırdığını ve sevindirdiğini söyledi.

"Gençlere tavsiyem okusunlar, okusunlar, okusunlar"

Yapıcıoğlu, "İnşallah daha çok okuyan bir nesil gelirse belki bugün yaşadığımız sorunların çok önemli bir kısmı da daha rahat bir şekilde çözüm yoluna girer diye ümit ediyorum. Gençlere de tavsiyem okusunlar, okusunlar, okusunlar. Düzenli olarak okusunlar ve her gün muhakkak okusunlar. Birkaç sayfada olsa her gün zamanlarının bir kısmını okumaya ayırsınlar diyorum. Okuyan bir toplum olmamız gerekiyor. Gerçekten şu anda okuma istenen seviyede değil. Özellikle kitap okuma da pek çok ülkeye göre geri durumdayız. Ama inşallah onları yakalayıp geçmemiz lazım." dedi.

Ebeveynlere uyarılarda bulunan Yapıcıoğlu, "Okurken de seçici davranmak lazım. Çünkü her ne olursa olsun mutlaka okuyun deme pozisyonunda değiliz. Toplumu ifsat etmeye çalışanlar da ifsat araçlarından bir tanesi olarak kitapları da veya diğer matbaatı da seçmiş durumdalar. O koldan da çalışıyorlar. Özellikle ebeveynlerin çocuklarının neler okuduğuna dikkat etmeleri gerekir. Kendi tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı, örfümüzü ve geleceğimizi mutlaka öğrenmek için çok çok okumalıyız." şeklinde konuştu.

Batman'da ilk defa düzenlenen fuarda konferanslar, etkinlikler, atölye çalışmaları ve imza günleri yapılacak. 43 stantın yer aldığı fuarda 80 yayınevi ile 82 yazarın katılacak. Fuarın 29 Ekim'e kadar saat 10.00 ila 21.00 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacağı belirtildi. (M.Sait Çelik, Muhammed Said Aksoy-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir