• DOLAR 32.501
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2434.039
  • ...
"Lezzetimizi Antep evlerinde çeşitlendireceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zahire üretim evinin açılış programında bir açıklama yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep'in bir medeniyetler şehri olduğunu söyledi.

Şahinbey ilçesi Akyol Mahallesi'nde bulunan ve restore edilen tarihi Antep evindeki programda Şahin, davetlilerle birlikte üzüm suyundan pestil ve cevizli sucuk yaptı.

Şahin, "Lezzetin başkentiyiz. Lezzetimizi Antep evlerinde çeşitlendirerek, analarımızın, ninelerimizin ve ecdadımızın lezzeti nasıl sağlığa dönüştürdüğünü 'Gaziantep Zahireleri Üretim Evi'nde yeni nesle anlatacağız."dedi

Gaziantep'in yerelden evrensele, gelenekten geleceğe en iddialı yönünün mutfağı olduğunu belirten Şahin, "Antep evleri içerisinde hayatların olduğu, çocukların nefes aldığı, Antep çiçeklerinin yetiştiği, ortasında havuzun ve kuyunun bulunduğu, kuşların bile yuva kurduğu mekânlardır, bir medeniyettir. Gazi şehrimizin yerelden evrensele, gelenekten geleceğe en iddialı yönü ise mutfağıdır. Biz lezzetin başkentiyiz."ifadelerini kullandı.

Kentte üretilen yiyeceklerin hepsinin tarihi bir kültürü olduğunu ve zahire üretim evinde de üretilecek ürünlerin eskiden yapıldığı gibi tamamen doğal olacağını aktaran Şahin, şunları söyledi:

"Gaziantep Zahireleri Üretim Evi'nde komşularımızla üzüm suyuna bastık çalacağız. Fıstığımızdan ve cevizimizden sucuğumuz var. Sucuğumuzun nasıl yapıldığını gençlerimize göstereceğiz. Hep birlikte bu ürünlerin sağlığını ve lezzetini hatırlayacağız. Bu medeniyetin önemini yeni kuşaklara anlatacağız. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Gaziantep'i, gastronomi dalında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na dâhil etti. Bizim UNESCO tarafından onaylanan bir altyapımız var. Antep Evleri'ni daha kuvvetli hale dönüştürebilecek, ev yapımı annemizin lezzetini kokusunu alan Almacı Pazarı'nın da o görüntüsünü mutfağımıza getirmek, geleceğe taşımak istiyoruz."

Konuşmaların ardından evin açılışı yapılırken, Şahin davetlilerle ve huzurevi sakinleri ile yöreye özgü lezzetlerden pekmez sucuğu ve pestil yaptı.

Açılışa, AK Parti Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, huzurevi sakinleri ve davetliler katıldı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 







Bu haberler de ilginizi çekebilir