• DOLAR 32.566
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2432.034
  • ...
AGD Palu Şubesinden Çanakkale Etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ELAZIĞ-Anadolu Gençlik Derneği Palu Şubesinin Halk Eğitim Konferans Salonunda düzenlediği 18 Mart Çanakkale Zaferini Anma Programı 14.00 da başladı. Saygı duruşu,İstiklal marşı ve Kur'an-ı Kerimin okunmasın ardından Elazığ ve Palu Dernek başkanlarının açılış konşması yaptı.Programa Çanakkaleden gelen Araştırmacı Yazar İbrahim Kılınç katıldı.Çanakkale Zaferini kazandıran gücün iman ve maneviyat olduğuna değinen Kılınç''Bugün Şühedanın ruhlarındaki asaleti anlatacağız. Programa bayanların gelmesi bizleri memnun etti. Çanakkale Zaferini imanlı evlatlar yetiştiren analar kazandı.Ezanlar susmasın,namuslar kirlenmesin diye evlatlarını cepheye gönderdiler.Bügünde evlatlarımızı iyi,güzel insanların yanına gönderip imanlı yetiştirmeliyiz.Hakkın safında bulunmaları lazım.Şunu iyi bilin ki bugün dünden farklı değildir. Bu savaş 14 ay 6 gün sürdü."dedi.

Çanakkale' deki Ruhu Anlayabiliyor Muyuz?

Kılınç Konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bizler sabah namazına kalkıp kalkmamayı düşünürken Anzaklar ve savaşta yakınını kaybedenler sabah namazı vaktinde Gelibolu'da ölen yakınları için tören düzenliyorlar.Her yıl bunu unutmadan yaşatıyorlar.Ama bizim evlatlarımız bu törenin yapıldığı yerlerde bedava içki içmek ve yaşanan ahlaksızlıklara bulaşmak için onların arasına katılıyorlar.

 

Yahudiler de Savaşa Katıldı

Yedi Düvele karşı koyduğumuz bu savaşta bugünkü İsrail'in İlk Cumhur Başkanı olan Chaim Weizmann da vardı.Bu savaşta 600 kişilik katırcı birliğin içinde asker olan Weizmann,Daha İsrail kurulmadan bu savaşta bulunmuştu.Çünkü iyi biliyordu ki Devletin kurulmasının ilk aşaması Gelibolu dan geçiyordu.

 

Bedrin Aslanları Gibiydiler
Akif Çanakkale den bahsederken Bedir savaşını hatırlatır.Her iki savaşta da hak ile batıl mücadele etmiş,silah ve techizat bakımından aradaki farka değinir,Allahın yardımının nasıl yetiştiğinden bahseder.İslam düşmanlarını bir Planı vardıysa Allahın da bir planı vardı.Allah bedirde,uhud ta,hendekte düşmanın kalbine nasıl korku düşürdüyse Çanakkalede de aynı korkuyu düşürdü.

 

Asker, Bırakın Namaz kılmayı Abdestsiz Gezen Bile Yoktu
Bu savaşta hiç değinilmeyen birçok kahraman vardır.Yüzbaşı Hilmi''benim birliğimde namaz kılmayan asker yoktu.Ben onlara abdestsiz gezmeyeceksiniz dedim.''Allah nasıl yardım etmesin ki.''Dinimizi öyle yaşamalıyız ki bizi öldürmeye gelen bizde dirilsin''der Sezai Karakoç .O savaşta yaralanan düşman askerlerini bile tedavi ettik.

Rabbimiz bizleri imandan Kur'an dan ayırmasın.Rabbim yar ve yardımcınız olsun'' (Ebu Bekir Alkan- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir