• DOLAR 32.525
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2437.831
  • ...
Diyarbakır'da PKK operasyonu: 9 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

PKK'ye yönelik Diyarbakır'ın Lice, Hazro, Kulp ve Silvan ilçelerinde yapılan operasyonda; 9 şüpheli gözaltına alınırken, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 198 kilo kubar ve 53 kilo toz olmak üzere toplam 251 kilo esrar maddesi ve 184,9 kilo kenevir tohumu ele geçirildi.

Diyarbakır Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 18 Ekim 2017 tarihinde saat 20.00'de Lice, Hazro, Kulp ve Silvan ilçelerinde başlatılan "Bayrak-64 Şehit Güvenlik Korucusu Cevat Bilgiç Operasyonu" 20 Ekim 2017 tarihinde saat 23.00'de son bulduğu belirtildi.

Açıklamada operasyon sonucunda PKK'ye ait "6 adet doğal mağara tespit edilmeyi müteakip kullanılamaz hale getirilmiştir. Silvan ilçesi Dağcılar köyü Kayabağı ve Ergeçidi mezraları ile Erkenciler Köyü mülki sınırları içerisinde, 4 ayrı doğal kaya oyuğu içerisine gizlenmiş vaziyette;   bir adet ev  tipi fırın bir adet   12 kiloluk  tüp, 8 adet dolu küçük tüp, 2 adet fırın tepsisi, 2 adet palaska, 2 adet tshirt, 3 çift ayakkabı, 4 litre Ayçiçek yağı, 200 gram  toz şeker ve 200 gram un bulunmayı müteakip, Cumhuriyet Savcılığının talimatı gereğince, yerinde imha edilmiştir." denildi.

Açıklamanın devamında, "Silvan ilçesi Erkenciler ile Lice ilçesi Kerpiçören köyleri mülki sınırları içerisinde, ağaçların arasına gizlenmiş ve toprağa gömülü vaziyette, bir adet Jelikan bidon, 3 adet gaz maskesi, plakası bulunmayan bir adet çelik yelek ile 4 adet boş kütüklük,  bir adet baş kısmı kesilmiş 12 kiloluk tüp,  bir adet boş küçük tüp, 18 litre ayçiçek yağı bulunmuş olup, tüpler ile ayçiçek yağı yerinde tahrip edilmiş, diğer malzemeler muhafaza altına alınmıştır. 2 şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, 305 araç ve 779 şahsın sorgulaması yapılmış,  4 adet ruhsatsız av tüfeği ele geçirilmiş, 70  konut ve eklentisinde  adli arama faaliyeti icra edilmiştir. " İfadelerine yer verildi.

Valilik açıklamasında, Lice ilçesi Kutlu köyü Kerpiçören mezrası, Hazro ilçesi Teknebaşı ve  Meşebağları köyleri mülki sınırları içerisindeki arazide icra edilen temas, konut ve eklentilerinde gerçekleştirilen adli aramalar ve yol kontrol ve arama faaliyetleri sonucunda ise "198 kg kubar ve 53 kg toz olmak üzere toplam 251 kg esrar maddesi ve 184,9 kg kenevir tohumu ile bir adet hassas tartı ele geçirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, esrar  maddeleri ile birlikte uyuşturucu madde taşınmasında kullanılan 4 ayrı araç muhafaza altına, söz konusu uyuşturucu olayları ile ilgili 7 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır."  ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)  































Bu haberler de ilginizi çekebilir