• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dünya Durdukça Bu Katliamları Unutmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Mustazaf Der Diyarbakır Şubesi Kadın Kolları, "Dünya Mustazaflar Haftası" nedeniyle bayanlara yönelik "Ümmetin Mustazafları Buluşuyor" adıyla bir panel düzenledi. Kaplan Düğün Salonu`nda yapılan panele Türkiye`deki mülteci kamplarında kalan Çeçen asıllı iki bayan da konuşmacı olarak katıldı.
 
 Panel, saat: 13.00`te Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Panelde "Müslüman Ülkelerde İslam Baharı" isimli bir sinevizyon gösterimi sunuldu, Peygamber Sevdalıları Çocuk İlahi Grubu ilahileriyle panele renk kattı.
 
 Çeçenler Yardımlarınızı Bekliyor!
İlk olarak konuşan Çeçen asıllı Zeynep Vrtalieva, Çeçenistan`da yaşanan olayları, zulümleri gözyaşlarıyla anlattı. Kendilerinin Türkiye`de olduklarını ve durumlarının iyi olduğunu ifade eden Zeynep Hanım, Çeçenistan`da zor durumda olan kardeşlerinin olduğunu söyledi. Çeçenistan`da her gün onlarca tecavüz olaylarının olduğunu anlatan Vrtalieva, bu kadınlarının ölmek istediklerini, ancak inançları gereği kendi canlarına kıyamadıklarını vurguladı. Bu kadınların sabrettiklerini ifade eden Vrtalieva, gözyaşlarına hâkim olamadı. Şuan İmkan Der bünyesinde bir yetim ve kadın-çocuk sığınma evi projelerinin olduğunu belirten Vrtalieva, ufak bir yardımlarının bile onların kurtuluşu olabileceğini ifade etti. Bazen çok zor durumda kaldıklarına dikkat çeken, Vrtalieva "Yetimler, dullar ve çocuklar şuan sizin yardımlarını bekliyor" dedi.
 
 Allah`ın Dinini ve Resülullah`ın Sünnetini Yaşamak İstiyoruz
Bir diğer Çeçen konuşmacı Eliza Curaeva, Allah`a hamd ve Hz Muhammed`e salat ve selam ederek konuşmasına başladı. "Bizler sizden dua bekliyoruz" diyen Curaeva,, "Dua edin ki çektiğimiz acıları onlarda yaşasınlar. Her namaz kılışınızda dua edin" dedi. Tek istedikleri Allah`ın dinini ve Resülullah`ın sünnetini yaşamak olduğunu vurgulayan Eliza Hanım, ancak buna izin verilmediğini söyledi. Eliza Hanım, "Bu yüzden bizler cihat için çocuklarımızı yetiştiriyoruz. Mücadelemiz, istediğimizi alıncaya kadar devam edecektir. Geçenlerde 5 gazi annemiz yabancılar şubesine çağrıldı ve Türkiye`yi terk etmeleri istendi, onlar Türkiye`yi terk ettikleri anda öldürülecekler. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bizler Allah rızası için onlar için dua edelim" diye konuştu.
 
 Zalimler, Allah`ın Diniyle Düşmanlık Ediyorlar
Kürtçe olarak bir konuşma yapan Doğruhaber Gazetesi Yazarı Sümeyye Ürük, bugün Dünya Mustazaflarını anmak için bir araya geldiklerini hatırlattı. Ürük, "Bizler mazlum olduğumuz halde asla dinimizden vazgeçmedik, mazlumiyet bize tarihten miras kalmıştır. Bazen Habil olduk Kabillere karşı, bazen İbrahim olduk Nemrutlara karşı, bazen Musa olduk Firavunlara… Eskiden bizlere zulüm farklı yapılıyordu, şimdi ise haklarımız elimizden farklı bir şekilde alınıyor. Başörtülü olarak okumamız bile engelleniyor. Tüm bunlar sadece Müslüman olduğumuz için yapılıyor. Peygamber efendimiz küfür tek millettir diyor. Zalimler, Allah`ın dini ile savaşıyorlar, ama kaybedeceklerdir" dedi.
 
 Dünya Durdukça Bu Katliamları Unutmayacağız
Türkiye`nin yakın tarihinde yaşanan olaylara değinen Ürük, Şeyh Said kıyamından bahsetti. Ürük, "Şeyh Said alim bir insandı ve dinin tehlikeye girdiğini görünce bir şeyler yapmak istedi. Ama arkadaşlarıyla beraber idam edildiler. Peki niçin? Müslüman olduğu için… Üstad Bediüzzam… Oda kalem ile cihat ettiği için diyar diyar sürgün edildi. Peki ya Susa, Başbağlar… Onlarda sadece Müslüman oldukları için katledildiler. Allah-u Teâlâ, zalimlerin yaptıklarından haberdardır. Bizler dünya durdukça unutmayacağız" diye konuştu.
 
 Allah, Zalimlerin Elini Mustazafların Üzerinden Çeksin
Son olarak Türkçe bir konuşma yapan İsmihan Alkan, Peygamber efendimizin Müslümanları bir vücudun azalarına benzettiğini ifade ederek, çünkü biri ağrıdığında diğerinin de ağrıdığını söyledi. İsmihan Hanım, "Bugün vücudumuzun her tarafını hançerlemişler, dünya zalimlerinin eli Mustazaflara uzandı. Hz İbrahim`in, Musa`nın, Zekeriya`nın, Şeyh Ahmet Yasin`in, Hattab`ın, Efendimiz Hz Muhammed`in hatıra Allah zalimlerin elini Mustazafların üzerinden çeksin" dedi.
 Yapılan konuşmaların ardından okunan dua ile panel sona erdi. Panel çıkışında "Dünya Mustazaflarını" konu alan fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sergisini gezen kadınlar, vahşetlere imza atanları lanetledikleri görüldü.
(M. Salih Keskin - İLKHA)
 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir