• DOLAR 32.498
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2490.077
  • ...
Okul Yolunda Çamur Diz Boyu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL -Havaalanı içinde kalan Çeltiksuyu yolunun güzergâhı değiştirildi. Yeniköy, B.Tekören, Garip ve çevre köylerden taşımalı eğitimin yapıldığı Çeltiksuyu (Madrag) yolu çamur batağına döndüğü için ulaşıma kapandı. Her gün bu yolu kullanmak zorunda kalan öğrenci servisçileri ise ihmaller sonucu yolun bu hale döndüğünü söyledi. Servis şoförleri yollar nedeniyle araçlarının hurdaya döndüğünü söylediler.

 

Aylardır devam eden sorunun çözülmesi için kurum kurum dolaştıklarını ifade eden köylüler muhatap bulamamaktan şikayetçi. Köylüler konuyu Ulaştırma Bakanlığı'na dahi bildirdiklerini söylediler.

 

Havaalanı içersinden geçen köy yolunun güzergâhının değiştirildiğini söyleyen Çeltiksuyu Köyü Muhtarı Hacı Nurlu, " Yolumuzda güzergah değişikliğine giden EMT firması yolumuzu yapmakla yükümlüydü. Yol yapım işini taşeron firmaya vermişler. Bizler kış öncesi EMT firması ile defalarca görüşüp yolun ivedilikle yapılmasını talep ettik. Firma sürekli '2 günde bitiririz' yanıtını verdi. Ancak yol havaalanı perde duvarından yüksek olduğu gerekçesiyle söküldü. 2.300 metre yol aynen bu şekilde bırakıldı" dedi.

 

Yüzlerce öğrencinin öğrenim gördüğü Yatılı Bölge Okulu'na taşımalı eğitim yapıldığına dikkat çeken öğrenci servisçisi Abdullah Abay, şöyle konuştu: "Yeniköy, B.Tekören ve Garip köylerinden onlarca öğrenci her gün taşımalı eğitim ile okula gitmektedir. Aylardır ite kalka bu yoldan gidiyoruz. Görüldüğü gibi çamur diz boyu. Her gün bu yolu kullanmak zorunda kalan servis araçları hurdaya döndü. Zararımızı kim karşılayacak"

 

Taşımalı Eğitim Yapılamıyor
Yol yapımı için malzemenin stok halinde şantiyede bekletildiğini söyleyen Muhtar Nurlu, " Dolaşmadık kurum bırakmadık. Yolun bataklık olmasından dolayı taşımalı eğitim dahi yapılamıyor. Hazırda bekletilen traktör araçları çekiyor. Ama yetkililer halen duyarsız kalıyor. Diken üstende gibiyiz, bu yolda bir öğrenci servisinin devrilmesi halinde bunun vebalinin altından nasıl kalkacaklar!" dedi. Nurlu, 5 dakikalık yolu aylardır yarım saat gittiklerini ve karların erimesiyle yolun bataklığa dönmesinden dolayı ulaşımın tamamen durduğunu belirtti.

 

Havaalanı Duvarını Yıkıp Eski Yolumuzu Kullanacağız
Yolcu taşımacılığı yapan öğrenci servisi öğrencisi ve köy minibüsçüleri, hurdaya dönen araçları ile bu işi daha fazla yürütemeyeceklerini beyan ettiler. Köylüler ise, "Çözüm bulunmaması halinde havaalanı duvarını yıkıp eski yolumuzu kullanacağız" dediler.

 

Öğrencilere yemek götüren yemek firması aracı çamura saplanınca araçta maddi hasar meydana geldi. Saatlerce çamurda mahsur kalan aracın yardımına da traktör yetişti. Bataklığa dönen yol nedeniyle köye giriş çıkış traktör eşliğinde yapılırken yolda uzun konvoylar oluşuyor.( Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir