• DOLAR 32.331
  • EURO 35.081
  • ALTIN 2295.889
  • ...
SON DAKİKA
Otomobil koltuklarında 21 milyardan fazla bakteri var
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

UBM ve Rai Amsterdam'ın işbirliği ile 18-20 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ve 4 bin 500 civarında ziyaretçi katılımı beklenen ISSA/INTERCLEAN İstanbul Endüstriyel Temizlik Teknolojileri ve Hizmetleri Fuarı'nda sektörün en büyük uluslararası federasyonu ISSA ve Türkiye'deki partneri Tesis Hizmetleri Yönetimi İşadamları Derneği TESHİAD tarafından fuara paralel konferans programı gerçekleştirildi.

120 bin KOBİ ve 500 bin çalışanla 81 ilde örgütlenen ve çatısı altında 24 dernek bulunan Tüm Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, ISSA/INTERCLEAN İstanbul Fuarı etkinlikleri kapsamında "Toplu Taşıma Araçlarında Hijyen" konulu bir konuşma yaptı.

"Sabahları çocuklarımızı sağlıklı olarak servislerine bindiriyoruz, akşam eve hasta geliyorlar." diyen Bakırtaş, sıradan bir otomobilde 21 milyardan fazla bakteri tespit ettiklerini, bu oranın okul servislerinde 3 katına kadar çıkabildiğini, TOBFED olarak okul servisleri başta olmak üzere toplu taşıma araçlarında temizlik ve hijyenin denetlenmesi konusunda çalışmakta olduklarını söyledi.

Türkiye'de bir günde 500 bin araç yıkanıyor

TOBFED olarak 2018 yılında yapacakları çalışmalara da değinen Bakırtaş, "Türkiye'de bir günde 500 bin araç yıkanıyor, trafiğe çıkan araç sayısı ise bir milyon. Hâlihazırda ülkemizde 22 milyon araç var. Başlatacağımız 'Su Geri Dönüşüm Projesi' ile aynı suyu geri dönüştürerek 9 kez araba yıkamada kullanacağız. Hedefimiz 120 bin KOBİ'nin hepsinde bunu gerçekleştirmek." dedi.

Son 10 yılda Türkiye'de hayata geçen büyük projeler ve özellikle inşaat alanındaki yatırımlar ile atağa kalkan endüstriyel temizlik sektörü, 18 -20 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan ISSA/INTERCLEAN İstanbul Endüstriyel Temizlik Teknolojileri ve Hizmetleri Fuarı ve Konferansı'nda buluştu.

150 marka ve 30 ülkeden yaklaşık 4 bin 500 ziyaretçi katılımı ile gerçekleşen fuarda sergilenen, kutsal topraklarda Mescid-i Haram'ı temizleyen dünyanın ilk çevreci hibrit kombine makinesi, dünyanın en sessiz endüstriyel elektrik süpürgesi, iş kazalarını ortadan kaldıran yerli üretim insansız robotik teknolojiye sahip yüksek katlı bina cam silme makinesi, insansız otonom temizlik robotu gibi ürünler katılımcı ve ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

UBM Hakkında

UBM, 20'den fazla ülkede 3 bin 750'nin üzerinde çalışanı ile yılda ortalama 400 fuar düzenleyen dünyanın en büyük fuar organizatörlerinden biri. UBM bünyesinde yer alan UBM EMEA İstanbul, Avrasya ve Türkiye pazarlarının uluslararası fuarlarını 30 yıldan uzun bir süreye dayanan bilgi birikimi ve UBM'in global tecrübesiyle düzenliyor.  (İLKHA)





















Bu haberler de ilginizi çekebilir