• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
112 Acil Servis personeline eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis'te 112 Acil Servis bölümüne atamaları yapılan personel için, travma ileri yaşam desteği eğitimi verildi.

Bitlis merkez 1 Nolu Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi'nde gerçekleştirilen eğitim tatbikatında temsili olarak cansız manken kullanıldı.

Gerçekleştirilen eğitim ile ilgili açıklamada bulunan 112 Paramedik sağlık uzmanı Tahsin Duran, 112 Acil Servis ailesine yeni katılan personellerine yönelik düzenledikleri bu eğitimle, kişilerin bilgi, beceri ve tutum konusunda gelişmelerini sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

Duran, "Burada bir trafik kazası senaryosu düzenledik. Arkadaşlarımızın bir trafik kazası esnasında nasıl davranacaklarını, nasıl hareket edeceklerini öğrenmeleri konusunda bilgi kazanmasını hedefledik. Verdiğimiz eğitimlerin meyvesini aldık. Arkadaşlarımız gayet güzel bir şekilde hastalarımıza müdahale etti. Şimdi bu simülasyon hali. Ama gerçekte de ekibimiz aynı düzeni, aynı bilgi ve tecrübeyi normal hastaların üzerinde de yapacaktır." dedi.

Travma ileri yaşam desteği eğitimlerinin 4 gün boyunca süreceğini dile getiren Duran, eğitimle ilgili şunları söyledi: "Travma ileri yaşam desteği eğitimlerimiz 4 gün sürüyor. Bunda genellikle travma durumu söz konusu olan hastalarda nasıl yaklaşım sağlanacak, onun eğitimini veriyoruz. Personelimiz bu konuda bilgi ve tecrübe kazanıyor. Şu an Bitlis ilimize yeni atanan 18 personelimiz var. Bu eğitimlerimiz devam ediyor. Yeni gelen arkadaşlarımıza bu eğitimi verdik. Bitlis 112'de çalışan personelimizin tamamına bu eğitimi verdik. Arkadaşlarımız hastalara nasıl davranacağını çok iyi biliyorlar. Bilgi ve tecrübeleri ön safhadadır. Gerçekten gerçeğe uygun olarak bir simülasyon hazırladık burada. Arkadaşlarımız artık bir trafik kazasıyla karşılaşmış olsa veya bir travma durumuyla karşılaşmış olsa, direk müdahale edebilecek, eksiksiz ve tam bir şekilde hastamızı uygun hastaneye naklini sağlayabilecek." (Şükrü Tontaş- İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir