• DOLAR 32.588
  • EURO 34.908
  • ALTIN 2440.536
  • ...
"Saldırılar insanlık dışı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Merkezi, Somali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilen saldırıları lanetleyen yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, saldırıların tamamen sivilleri hedef aldığı ifade edilerek, "Bu insanlık dışı eylemleri, arkasındakileri ve gerçekleştirenleri lanetliyoruz."  denildi.

14 Ekim Cumartesi günü Somali'nin başkenti Mogadişu'da ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Bangassou kentlerinde yaşanan katliam niteliğindeki silahlı ve bombalı saldırıların insanlık dışı olduğu belirtilen açıklamada, "Mogadişu'da sivillerin yoğunlukta olduğu bir toplu taşıma istasyonu hedef alınarak gerçekleştirilen bombalı saldırıda ölenlerin sayısı 300'ü aşmış durumda. Aynı gün Orta Afrika Cumhuriyeti'nin Bagassou kentinde Hristiyan çetelerin bir camiye yönelik gerçekleştirdiği silahlı saldırıda da 20 Müslüman kardeşimiz katledildi. Emperyalist güçlerin desteklediği ve kışkırtıp Müslüman halkın üzerine saldırttığı silahlı Hristiyan çeteler, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde özellikle son dört yıldır benzer katliamları zaman zaman gerçekleştirmektedirler. Tamamen sivilleri hedef alan bu insanlık dışı eylemleri, arkasındakileri ve gerçekleştirenleri lanetliyoruz." denildi.

Müslümanların, yıllarca süren iç savaşlarla perişan edildiği, Orta Afrika Cumhuriyeti'nde ise soykırım tehlikesi ile karşı karşıya kaldığının belirtildiği açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Müslüman kardeşlerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi ve taziyelerimizi iletiyor; hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Müslüman ülkelerin yöneticilerinin ve İİT gibi uluslararası kuruluşların bu yaşananlar karşısında tepkisizliği, mazlum Müslüman kardeşlerimizi ve haklarını savunmak konusunda fiili olarak bir şey yapmadan cılız kınama mesajlarıyla zevahiri kurtarmaya çalışmaları da bu olaylar kadar elem vericidir. Birbirlerine karşı merhametli, küfre karşı şiddetli olması gereken Müslümanların öfke ve silahlarını birbirlerine doğrultmaları musibetlerin büyüğüdür. Kendi aralarında en küçük bir sorunda sertleşip birbirlerine karşı kullanmak amacıyla silah stoklama yarışına giren İslam ülkelerinin bugünkü hali İslam düşmanı yönetim ve gruplara cesaret vermekte ve Müslüman kardeşlerimize yönelik katliamlar gerçekleştirmekte pervasızlaştırmaktadır. Fert fert bütün İslam ümmetine Müslümanların kardeş olduğu gerçeğini ve aramızda kardeşlik hukukunu hayata geçirmek, kardeşlerimizle bağlarımızı kuvvetlendirmek ve saflarımızı sıklaştırmak gereğini bir kez daha hatırlatıyoruz."

İslam İşbirliği Teşkilatı'na üye ülkelere de seslenilen açıklamada, "İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye ülkeleri, İslami kurum ve kuruluşları ve Müslüman halkları Somali ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde saldırılara maruz kalan kardeşlerimizin acılarını paylaşmaya ve yardımları ile yaralarını sarmaya davet ediyoruz." çağrısında bulunuldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir