• DOLAR 32.56
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2418.497
  • ...
Velilerden harabeye dönen okulda denetimin yapılmamasına tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Direkli İlkokulunun tuvaletlerinde ve çeşmelerinde eksikliklerin olduğunu ifade eden veliler, yetkililere seslenerek bu eksikliklerin ve sıkıntıların giderilmesi için çağrıda bulundular.

Okulun eksikleri ve sıkıntılarını İLKHA muhabirine anlatan veliler, okulun musluk, tuvalet ve lavabo gibi birçok eksiğinin olduğunu söyleyerek, denetimlerin yapılmadığını ileri sürdüler.

Yüzlerce öğrencinin gittiği tuvalet kapılarının ve lavabo ile musluklarının olmamasına tepki gösteren veliler, bir an önce okulun eksiklilerinin giderilmesini istediler.

Okulun eksiklerini İLKHA muhabirine anlatan veliler, yetkili kişilerin bizzat gelip okulun mevcut halini görmelerini talep ettiler.

Okula veli toplantısı için gittiğini söyleyen Mehmet Çelik, "Köyden okula gittiğim için üstüm toz olmuştu, elimi yıkamak için bir lavaboya gittim. İçeri girdiğime bin pişman oldum. Lavaboda çocuğum bu okulda mı okuyor, burada kimler yaşıyor? Kapılar kırık, lavabo ve musluk yok. Hemen dışarı çıktım. Öğretmenin yanına giderek, bu okulun, tuvaletlerin hali nedir? diye sordum. Bana, 'en üst katta ki tuvalet arızalı, 2'nci kattaki tuvalet o da arızalı, 2'nci kattaki tuvaleti açsak onun suyu aşağıya iniyor. Biz onun için kapatmışız.' dedi. Daha sonra müdürün yanına gittim. Müdürle tartıştım. Bana, 'ben 3 gündür buraya gelmişim, biz gerekli gözlemleri yapmışız.' dedi. Bende madem gözlem yapmışsınız bu tuvaletin hali nedir? Bana, 'Milli Eğitim Müdürlüğüne geçen seneden beri dilekçe verilmiş' dedi. Bende geçen seneden beri dilekçe verilmişse bunun şimdiye kadar yapılması gerekiyordu dedim." ifadelerini kullandı.

Okulun bahçesindeki suyunun da kesik olduğunu söyleyen Çelik, "okulu gördüğüm günden beridir. Eşimle tartışıyorum, psikolojim bozuldu. Oğlum bana, 'baba biz dışarıda oyun oynuyoruz, terledikten sonra elimizi yıkamak için su yok." dedi. Bahçedeki su belediye tarafından kesilmiş. Bunun nedenini sordum müdür yardımcısına bana, 'Aşağıdaki eve su gittiği için belediyeye şikâyet gitmiş, belediye de suyu kesmiş.' dedi. En azından çocukların oyun alanında ellerini yüzünü yıkamaları için su verilmesi lazım." dedi.

"Yazın okulların denetlenmesi lazım"

Denetimlerin yetersizliğinden de yakınan Çelik konuşmasının devamında şunları kaydetti:

"Ben 1996 yıllarında ilkokula gittiğim zaman, 'müfettiş okula geliyor' dediklerinde temizlik işçisinden tut, müdürüne kadar, herkes eline bez alır etrafı temizlerlerdi. Bakardı bizim yakamız yoktu, kendi ceplerinden yakayı alırlardı bize taktırırlardı. Niye güzel gözüksün diye, şu anda müfettiş ve denetleme gibi bir şey yok. Bu konuda eğer ki çocuklarımızın bir yere varmalarını istiyorlarsa, ilk önce altyapı olması lazım. Altyapı olmadan bu çocuk ne olacak? 50 kişi bir sınıfın içinde bir öğretmen bu çocuklara bir şey öğretemiyor, çünkü öğretmende 'vaktimiz yetmiyor' diyor. 20-30 kişilik bir sınıf olması lazım. Bunu Milli Eğitim Müdürlüğünden talep ediyorum. Her sene okul bitiminde yazın okulların gezip teftiş edilmesi lazım. Neyi eksikse giderilmesi lazım. Denetleme şart, denetleme olmazsa bu çocuktan doktor, polis, avukat ve hiçbir şey çıkmaz."

"Okula hiç bakım yapılmıyor"

Yetkililerin bizzat gelip okulda inceleme yapmasını isteyen öğrenci velilerinden Mehmet Garipaltun, "Rezaleti gördünüz, berbat. Lavabo var musluk yok, lavabo yok musluk var. Tuvaletlerin kapıları kırık. Ben hepsini sosyal medyada paylaştım. Tavanı görsen boya yok. Bu okula hiç bakım yapılmıyor. Müdürün yanına gittik. Müdür, 'buraya tayinim yeni gelmiş, bilgim yok.' diyor. Bu şekilde velilere tam yardımcı olmuyorlar. Bu sorunların, sıkıntıların ve eksikliklerin giderileceği konusunda bir bilgi vermiyorlar. Ben yetkililerden kendileri gelip bu okulda neyin eksik olduğunu yerinde incelemelerini istiyorum." dedi.

"Devlet yetkilileri bizzat gelip bu okulu teftiş etsinler"

Okulun eksiklerini eksiklerinin giderilmesini isteyen bir başka veli İbrahim Halil Erdemli de "İddiaların hepsi doğrudur. Zaten Direkli ilköğretim okulunun hali ortada. Biz çocuklarımızı, yeğenlerimizi okula gönderiyoruz. O okulda hijyen diye bir şey yok. Tuvaletin kapıları, lavabolar kırık, musluklar çalışmıyor. Bahçedeki muslukları akmıyor. Biz devlet yetkililerden kendilerinin bizzat gelip bu okulu teftiş etsinler eksiklerinin ne olduğunu gelip kendileri inceleyip bu işe bir el atmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Faruk Çelik adlı veli ise okulda tuvaletlerin kapılarının kırık olduğunu, temizliğin olmadığını ve bahçedeki çeşmenin musluklarının eksik olduğunu ifade ederek, yetkililerin bir an önce bu eksiklikleri ve sıkıntılara bir çözüm bulmalarını istedi.

Konuyla ilgili görüştüğümüz okul idaresi ve Okul Aile Birliği yetkilileri, okulda bu sıkıntılarının mevcut olduğunu, oluşan bu eksiklikler ve sıkıntılar için Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe yazdığını ifade ederek, sorunların çözümü için kendilerinin de arayış içerisinde olduklarını söylediler. (Hüseyin Sayhar-İLKHA)  
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir