• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Türkiye ve dünya gündemi: 20. 10. 2017
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ANKARA - (AA) Türkiye ve dünya gündemi, lider programları, etkinlikler ile bir bakışta bugünün gündemi.

1- D-8 Zirvesi başlıyor

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lütfi Kırdar Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi'ne katılacak.

- Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı Muayede Salonu'nda, konuk devlet ve hükümet başkanları onuruna resmi öğle yemeği verecek, basın toplantısı düzenleyecek.

- "İşbirliğiyle Fırsatları Çoğaltmak" temasıyla toplanacak zirveye, üye ülkelerin devlet ve hükümet başkanları ile üst düzey temsilcilerinin yanı sıra örgüte üye olmayan ancak özel konuk olarak davet edilen bazı ülkelerin devlet başkanları ve uluslararası kuruluşların genel sekreterleri ile üst düzey temsilcileri katılacak.

2 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mabeyn Köşkü'nde Gine Cumhurbaşkanı Alpha Conde ile görüşecek, İran Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı İshak Cihangiri'yi ve Endonezya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yusuf Kalla'yı ayrı ayrı kabul edecek.

3- Başbakan Binali Yıldırım, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda düzenlenecek "10. Bilgi Güvenliği ve Kriptoloji Konferansı"na (ISCTURKEY 2017) katılacak.

- Başbakan Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın D-8 Zirvesi'ne katılan liderlere vereceği resmi öğle yemeği ile Çırağan Sarayı'nda Türkiye-Afrika Ülkeleri Eğitim Bakanları Konferansı'na iştirak edecek.
- Yıldırım, Dolmabahçe Ofisi'nde Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi ile görüşecek, onuruna çalışma yemeği verecek.

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuşadası'nda gerçekleştirilecek Aydın Büyükşehir Belediyesi Muhtarlar Toplantısı'nda konuşacak.

5- TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

6- TÜİK, eylül ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi'ni açıklayacak.

7- AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla AB Liderler Zirvesi düzenlenecek.

8- İdlib gerginliği azaltma bölgesine Türk Silahlı Kuvvetlerinin intikali kapsamındaki gelişmeler takip ediliyor.

- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

9- Irak'ın Kerkük kentinin merkezi hükümete bağlı güçler tarafından alınması sonrası yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir