• DOLAR 32.573
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2432.09
  • ...
Muş`ta PKK ve kaçak sigara operasyonda 5 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş'ta PKK'ye üye olmak suçundan 4 kişi tutuklanırken sigara kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonlarda ise bir kişinin tutuklandığı bildirildi.

Konuya ilişkin Muş Valiliğinden yapılan açıklamada, "PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda; Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 3 kişi ile Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak suçundan aranması bulunan 2 şahıs ve 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçundan aranan bir kişi olmak üzere toplam 6 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır. Şahıslardan 4'ü çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla, 13 Ekim 2017 günü 81 ilde eş zamanlı olarak "Duman-2 Uygulaması" gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:  

"Muş İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde yapmış oldukları kontrollerde; İlimiz merkezinde toplam 12 iş yerinden 3786 paket gümrük kaçağı sigara, Bulanık ilçesinde 1 iş yerinden 83 Paket kaçak sigara, Malazgirt ilçesinde 3 işyerinden toplam 170 paket kaçak sigara olmak üzere ilimiz genelinde toplam 4042 kaçak sigara ele geçirilmiş ve işyeri sahiplerine 5607 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan yasal işlem yapılmıştır. İl Merkezinde bulunan 4 iş yerine ise TAPDK ruhsatı bulunmadığından idari işlem uygulanmıştır."

Gümrük kaçağı sigara ticareti yattığı belirtilen bir kişinin tutuklandığı belirtilen açıklamada, "Varto ilçesinde ise bir işyerinde Kürdistan Manifestosu isimli kitap ve sözde Kürdistan haritası bulunan kartpostal ele geçirilmiş ve iş yeri sahibi hakkında 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak' suçundan yasal işlem yapılmıştır. Ayrıca, 2 kişiye ait 5 iş yerinde yapılan aramalarda da çeşitli markalarda 2 bin 800 paket gümrük kaçağı sigara ve 60 kilo kıyılmış tütün maddesi ele geçirilmiştir. Şahıslardan biri ifadesi akabinde serbest kalırken, diğer şahıs çıkarıldığı adli mercilerce tutuklanmıştır. İlimizde suç ve suçlulara karşı mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir." ifadeleri kullanıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir