• DOLAR 32.597
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2429.804
  • ...
Hangi Dindarlıktan Söz Ediyorsunuz?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Son zamanlarda bir dindar nesil yetiştirme polemiğidir almış başını gidiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “dindar bir nesil yetiştireceğiz” sözü birçok kişi tarafından olumlu karşılanırken, yine laikliğin yılmaz kalemşörleri tarafından irtica hortladı denilerek topa tutuldu. Aslında başbakanın bu sözleri bugüne kadar dinsiz, taklitçi bir neslin yetiştirildiğinin resmi ağızdan gecikmiş bir itirafıdır. 1839 Tanzimat Fermanı ve 1856 Islahat Fermanından bu yana devlet Gayr-i Müslimlere şefkat kanatlarını açmış, her türlü hakları anayasal güvence altına alınmışken; hep horlanan, dışlana ve üvey evlat muamelesi gören dindar nesil oldu. İslamı andıran ne varsa bilinçli ve planlı olarak yok edilip yerine dinsiz bir nesil oluşturmak için batının köhnemiş fikirleri dayatıldı. 1924`te medreseler kapatıldı ve hilafet kaldırıldı. 1928`de ise devletin dini islamdır maddesi anayasadan çıkarıldı. Bu süre içerisinde insanlar Allah`a iman etmenin bedelini çok ağır ödediler. Cumhuriyetin kurulmasında günümüze dek Laiklik adına, modern ve çağdaş(!) bir toplum adına dindar insanların başına örülmedik çorap kalmadı. Laikliğin muhafızları yobaz, irtica ve gerici sözlerini imanın esası gibi ezberlediler. Bugün Rus canisi Vladimir Putin gençliğe sahip çıkmak için SSCB döneminde okullarda yasak olan din derslerini serbest bırakmak için uğraşıyor. Türkiye`de laikçiler Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini hazmedemeyip, kaldırılması için var güçleri ile çalışırken Kominizmin ve Sosyalizmin yuvası olan Rusya da Din Kültürü derslerini devlet okullarını getirmek için çabalıyor. Din eğitimi veren okulların artırılması için start verilmiş durumda. Halkının yüzde bilmem kaçının Müslüman olduğu Türkiye`de ise Başbakanın mecliste gurup toplantısında “Siz tinerci bir gençlik yetiştirmemizi mi tercih edersiniz?” Sözü bazılarının diş gıcırtmasına sebep olurken, Ebu Cehil`in yarenleri çağdaş Darun Nedvelerin`de toplanıp İslam`ın kökten yok olması için gece gündüz Lat ve Uzza`ya dua etmekteler. 
 
Merak edip soruyoruz hangi dindarlıktan söz ediyorsunuz? Vücudunun yüzde doksan dokuzu felçli olan Fikret Bayram`ın İslami hizmetlerinden dolayı cezalandırılması mıdır dindarlık? Yoksa yüzlerce gencecik insanın Kur`an öğrenip öğrettiği için cezaevlerine doldurulması mı? Yoksa dindarlık, polis tarafından kutlu doğumlarda görevli olanların tek tek kamera altına alınıp fişlenmesi midir? Peki dindar yetiştirmek bunlar değilse, Mardin`de yüzlerce yıl geçmişi olan bir ilim, ibadet yuvası olan, günümüzde de bir kısmının Camii olarak kullanıldığı Kasımıye Medresesin`de çıplak yaratıklar tarafından defile yapılmasına sesiz kalmak mıdır? Dindarlık derken hangi dini kastediyorsunuz?
 
Eğer gerçekten söyledikleriniz de samimi iseniz ilk olarak dinin ve dindarların anayasal güvence altına almanız gerekiyor. Kur`an kurslarındaki yaş sınırını kaldırılması İlköğretimde başörtüsünün serbest bırakılması ve bu başı örtülüleri provakatör ilan edenlerin cezalandırılması gerekiyor. Samimiyetinizi ispat etmek istiyorsanız, İmam Hatiplerin orta kısmının açılması, dindar insanlara yönelik baskınların kaldırılmasından başlayabilirsiniz.
 
 
Medeni İmamoğlu / Adıyaman
 
Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.
Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir