• DOLAR 32.324
  • EURO 35.105
  • ALTIN 2300.65
  • ...
MİNHAP: Böyle Bir Hukuk Kararı Olabilir mi?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu(MİNHAP) Bursa`da inancı gereği başörtüsü ile okula gitmek isteyen ilköğretim öğrenci velisi Mehmet Polat`a verilen hapis cezasını kınadı.

Platform merkezinden yapılan açıklamada; Bursa Gürsu İlçesi İsabey Yüksel Bodur İlköğretim öğrenci velisi Mehmet Polat`a polis ve savcılık tarafından açılan soruşturmanın garip bir hukuk kararı ile neticelendiği belirtildi.

"Karar Bir Hukuk Skandalı"
Açıklamada, başörtülü öğrenci velisi Mehmet Polat`a 6 aylık hapis ve idari takip cezasının verildiği hatırlatılarak " İstanbul`da faaliyet yürüten Marmara İnsani Hak ve Özgürlükler Platformu (MİNHAP), kararın bir hukuk skandalı olduğunu belirterek; "Bunu anlamak ancak kasıt ve kötü bir niyetin neticesi olarak anlaşılabilir. Tertemiz yürekli bir kız çocuğu Allah`ın emri gereği başörtüsü ile okuluna gitmek istiyor ve hür iradesi ile bunu yapıyor. Öte taraftan kız çocuğuna destek vermek için çaba sarf eden babaya, kızının şahsında ceza veriliyor ve`bu inancınızla eğitimden faydalanamazsınız ve ısrar ederseniz neticesi bu olur` tarzında baskı ve zulümler reva görülüyor" denildi.

"Dindar Nesil Yetiştirmek Nasıl Oluyor?"
MİNHAP tarafından yapılan açıklamada, "Başbakan Milli Eğitim Bakanı, hükümet ve yetkili mercilerden bu olayı bir an önce çözüme kavuşturmalarını, bu kararı düzeltmelerini, birçok ilde devam eden bu sorunun kökten çözüme kavuşturulmasını ve eğitim hakkını engelleyen yetkililer hakkında da soruşturma açılması talebinde bulunarak; "Doğrusu sayın yetkililere sormak istiyoruz. Böyle bir hukuk anlayışı ve kararı olabilir mi? Okumak isteyen bir kız çocuğun şahsında velisi cezalandırılıyor. Oysa eğitim hakkını engelleyen okul idaresi ve milli eğitim yetkililerinin cezalandırılması gerekmiyor mu? `Haydi, kızlar okula` kampanyalarının yapıldığı bu dönemde eğitimleri engellenmek istenen bu tertemiz yürekli kız çocuklarının suçu ne? Yoksa onlar bu memleketin çocukları değil mi? Hükümet ve yetkililer bunu açıklasın ve izah etsin. Eğitim hakkı gasp ediliyor. Bu olayda art niyet arayanlar büyük bir yanılgının içindedirler. Dindar nesil yetiştirmek nasıl oluyor? Bunu da açıklasınlar" ifadesi kullanıldı. (Hamdullah Sevim - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir