• DOLAR 32.519
  • EURO 34.799
  • ALTIN 2421.491
  • ...
Bitlis'te "Muhtarlar Günü" kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis öğretmenevinde "Muhtarlar Günü" nedeniyle bir program yapıldı. Düzenlenen programa, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, kurum amirleri ve çok sayıda muhtar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Aktif Muhtarlar Derneği Başkanı İlhan Turgut yaptı. Turgut, muhtarlık sisteminin bu yıl 187'nci yılını kutladıklarını belirtti.

Turgut, "Muhtarlık sistemi Osmanlı padişahlarından ikinci Mahmut döneminde, 1829 yılında hayata geçirildi. Muhtarları asıl görevi vatandaşların refah ve huzurunu sağlamakla yükümlüdür. Muhtarlar bulunduğu il, ilçe ve köylerde alt ve üst yapı ile ilgili sıkıntı ve isteklerin ilgili makamlara bildirmekle mükelleftir. Berat ve mührü ile tek seçilmiş muhtarlardı. Çünkü demokratik yöntemlerle seçilirler. Hiç bir partiye bağlı kalmadan vatandaşların önünde kendi isimleri ile seçilirler. Muhtarlar ayrıca bulunduğu il ve ilçelerde Cumhurbaşkanının temsilcisi olarak görev yapıyorlar." dedi.

Programın ardından Valilik tarafından muhtarlar onuruna verilen yemeğe geçildi.

Burada konuşan Vali Ustaoğlu, muhtarların en yakın çalışma arkadaşı olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Muhtarlık müessesesi bizim kadim kültürümüzde ve tarihimizde çok ayrı bir yeri var. 1829'dan beri en önemli yönetim şekli olan muhtarlık günümüze kadar devam etmiş ve yerel demokrasinin yaşatılması adına en önemli müesseselerin başında yer almaktadır. Köy yönetim anlayışı bizim geriye dönük geçmişimizde, devletimizin imkânlarının en ücra köşesindeki vatandaşlarımıza ulaşma konusunda, en önemli aracımız hep muhtarlarımız olmuştur. Muhtarlarımız adeta devletimizin işiten kulağı, gören gözü ve konuşan dili olmuştur."

Ustaoğlu, son zamanlarda muhtarların layık olduğu yere geldiğini ifade ederek, "Bu müessese geçmişten günümüze kadar gelip özellikle son yıllarda layığı olarak gelmesi gereken yer konusunda hükümetimiz çok güzel çalışmalar yaptı. Muhtarlarımız açısından çok sevindirici bir noktaya geldi. Sizler de bizler gibi yerelde dert babasısınız. Köylülerimizin dertlerini, sıkıntılarını ilk göğüsleyen sizlersiniz. Sizler bizim kader birliği yaptığımız ailelerimizin bir parçasısınız. Tekrardan bu güzel gününüzü kutluyorum bu vesileyle hepinizi selamlıyorum." diye konuştu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir