• DOLAR 32.332
  • EURO 35.074
  • ALTIN 2279.523
  • ...
İHH Siverek'te Yetimler İle Buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Siverek ilçesinde İnsani Yardım Derneği (İHH) ve Siverek Yardımlaşma Derneği (Siyar-Der) işbirliği ile "Yetimler Buluşması" isimli bir program düzenlendi. İlçenin Esmerçayır Mahallesinde bulunan özel bir düğün salonunda saat 13.00'te başlayan programa Şanlıurfa AK Parti Milletvekili M. Kasım Gülpınar, İHH Şanlıurfa temsilcisi Behçet Atilla, Siyar-Der Başkanı Kasım Bakudan, STK temsilcileri, yetim çoçuklar ve aileleri katıldı.

Program, yetim çocuklar ile ilgili hazırlanan sinevizyon gösterisi ile başladı. Sinevizyon gösteriminin ardından, Siyar -Der Başkanı Kasım Bakudan tarafından selamlama konuşması yapıldı. Bakudan konuşmasında hedeflerinin yetimleri bir araya getirmek olduğunun altını çizerek, "Yetimler sahipsiz değildirler, onların sahipsiz olmadıklarını göstermek amacıyla 36 ülkede, 5 kıtada, bu tür etkinlikler düzenliyoruz. Tüm Müslümanlar az çok demeden yardımları ile yetimlere sahip çıkması gerekir" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan İHH Şanlıurfa temsilcisi Behçet Atilla, İHH'nın dünya çapında yaptığı çalışmalara değinerek yetimler ile ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Program daha sonra Şanlıurfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar yaptığı konuşma ile devam etti. Kıyamet gününde sevap bakımından kimsenin yetimlere yetişemeyeceğini belirterek Gülpınar, "Kıyamet gününde insanlar yetimlerin aldığı mükafatı görünce yetimleri kıskanacak. Bizler onların alacağı mükafata ulaşamasak bile en azından yetimlere sahip çıkarak yarın ahiret saadetine ulaşabiliriz" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından konuklara yemek ikram edilerek yetim çocuklara çeşitli hediyeler verildi. (A. Uğurlu - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir