• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Batman`da Muhtarlar Günü kutlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valiliği bahçesinde, il ve ilçedeki muhtarların katılımıyla "19 Ekim Muhtarlar Günü" dolayısıyla bir program düzenlendi.

Düzenlenen programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Fahrettin Kağba, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla resmileşen Muhtarlar Gününü ilk kez kutlamanın sevincini yaşadıklarını söyledi.

Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Masum Padir ise muhtarların vatandaşa hizmet götürmekte olduğunu ve ulaşımında en iyi vasıf olduğunu belirtti.

Sosyal haklarının daha da iyileştirilmesini istediklerini vurgulayan Padir, "Geçmişte biz muhtarların özlük haklarına ilişkin, maaşlarımız çok minimum düzeydeydi, neredeyse sigortamızı da karşılayamayacak düzeydeydik. Oysa geldiğimiz şu aşamada bin 500 lira gibi bir rakam ve sigortayı da devletin karşılaması hasebi ile özlük haklarımız belli oranda düzelmiş oldu. Bundan sonraki süreçte bu hakların biraz daha öteye giderek bir memur düzeyinde bir maaş ve sigortanın olmasını isteriz. Sorun sıkıntılarımız elbette ki vardır. Belediye ile valiliğimiz ile olsun, diğer bir takım kuruluşlar DEDAŞ, milli eğitim gibi gittiğimizde, kurum, birim müdürleri, amirler bize kolaylık sağlamak ile beraber sıkıntıların tamamen bittiğini söyleyemeyiz. Hayat devam ettikçe sıkıntılar olacaktır. Sıkıntıları aşama aşama çözeceğimizi inanıyorum." diye konuştu. (M. Fatih Akgül - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir