• DOLAR 32.566
  • EURO 34.69
  • ALTIN 2411.289
  • ...
Van`ın Tarihi Belediye Pasajı yıkılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van depreminde ağır hasar gören Van Büyükşehir Belediyesinin eski ana hizmet binası ve altında bulunan Tarihi Belediye Pasajı'nın yıkım işlemleri başladı. Yıkılan hizmet binasının yerine kentin ihtiyacına göre yeni bir bina inşa edilecek.

Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen depremde hasar gören Tarihi Belediye Pasajı'nın yıkımına başlanıldı. Kent merkezinin daha iyi görünüm kazanması adına büyükşehir belediyesi, mülkiyeti kendisine ait Van'ın en işlek caddelerinden biri olan Cumhuriyet Caddesi üzerindeki eski hizmet binasının ve zemin katında bulunan Tarihi Belediye Pasajı'nın yıkım işlemlerini başlattı.

Eski hizmet binasının zemin katında bulunan pasajda 52 iş sahibi bulunuyordu. Dükkânların boşaltılmasının ardından belediye binası ve pasajın yıkım işlemlerine başlanıldı.

Yıkılan pasajın yerine kentin ihtiyacına göre yeni bir bina yapılacak ve tarihi pasajda geçimlerini sağlayan 52 iş yeri sahibine de yapılacak olan yeni binada iş yeri imkânı tanınacak. (Erkan Karadağ - İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir