• DOLAR 32.345
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2309.178
  • ...
SON DAKİKA
Van'da deprem standı kuruldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

23 Ekim 2011'deki Van depreminin üzerinden 6 yıl geçti. Büyükşehir Belediyesi, kentlinin her an için deprem gerçeğiyle yüz yüze olduğu bilinciyle birçok farkındalık ve bilgilendirme etkinlikleri düzenliyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi ve Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünün ortak çalışmasıyla Valilik bahçesinde deprem farkındalık standı kuruldu.

Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı'nın organizasyonunda Büyükşehir ve AFAD personeli vatandaşlara deprem anında, deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri anlattı.

Ayrıca ziyaretçilere farklı yaş grupları için hazırlanmış eğitici broşürler dağıtıldı. Deprem standını eşi Sevcan Zorluoğlu ile birlikte ziyaret eden Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu çalışmalar hakkında bilgi aldı. Zorluoğlu, daha sonra aynı alanda bulunan deprem fotoğrafları sergisini gezdi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği stant Valilik bahçesinde 2 gün boyunca ziyaretçilere açık kalacak. Büyükşehir Belediyesi Deprem farkındalık haftasında vatandaşlara her yerde deprem gerçeğini anlatacak.
 

Yine Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde 23-24 Ekim'de Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün de katılımıyla '1. Van Deprem Çalıştayı' düzenlenecek.

Ayrıca etkinlikler kapsamında 20-29 Ekim tarihleri arasında Fuar Merkezi'nde düzenlenecek kitap fuarında stant kurularak vatandaşlara eğitici kitap ve broşürler dağıtılacak. Kent genelinde bulunan okullarda da öğretmen ve öğrencilere yönelik deprem farkındalığı ile ilgili çeşitli eğitimler verileceği belirtildi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir