• DOLAR 32.523
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2426.641
  • ...
Mahallelinin Taşkın Kabusu Bitiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, aşırı yağışlarda sıkıntı yaşayan Bayraklı'nın Refik Şevket İnce ve Muhittin Erener mahallelerine el attı. Yürütülen çalışmaların Mayıs ayında tamamlanacağı bildirildi.

 

Büyükşehir Belediyesi, sorunlu birkaç noktaya daha neşter vuruyor. Özellikle Bayraklı Refik Şevket İnce Mahallesi ile Muhittin Erener mahallelerinde yoğun yağışlarda yaşanan taşkınları önlemek amacıyla proje hazırlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu bölgedeki çalışmalarına başladı.

 

İZSU çalışmaları kapsamında, her iki mahallenin ana cadde ve sokaklarına bir metre derinliğinde ve 80 santimetre genişliğinde betonarme yağmur suyu kanalı döşeniyor ve üzerlerine 2.5 santim kalınlığında ızgara yapılıyor. Mayıs sonuna kadar toplam 3.2 kilometre uzunluğunda yağmur suyu kanalı döşemeyi hedefleyen İZSU Genel Müdürlüğü, bu proje için 1 milyon 462 bin liralık yatırım gerçekleştiriyor. Çalışmalar tamamlandığında, yağmur suları yapılan kanallar vasıtasıyla toplanacak ve Laka Deresi'ne aktarılacak. (İlyas Yıldız-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir