• DOLAR 32.335
  • EURO 35.126
  • ALTIN 2306.74
  • ...
Mardin`de "Meme ve rahim ağzı kanseri" semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Kızıltepe Belediyesi aracılığı ve Özel Memorial Hastanesinin katkılarıyla meme ve rahim ağzı kanseri hastalığı başta olmak üzere kadın hastalıklarını konu alan bir seminer verildi.

Kızıltepe Belediyesine bağlı Hanımeli Kadın Merkezinin konferans salonunda verilen seminerde Memorial Dicle Hastanesi genel cerrahi uzmanı Operatör Dr. Gül Apaydın ve Memorial Diyarbakır Hastanesi kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Operatör Dr. Ezgi Roza Gül, kadın hastalıkları hakkında bilgi verdi.

Seminere kadınların yoğun ilgi gösterdiği gözlemlendi.

Verilen seminer hakkında açıklama bulunan Kızıltepe Belediyesi Kadın Aile Hizmetleri Müdürü Dr. Seher Aydın, gittikçe artan meme kanserinden ve rahim kanserinden her gün bir kadının hayatını kaybettiğini belirterek, Buna artık dur demek istediklerini söyledi.

"Meme kanserinden ve rahim kanserinden her gün bir kadımızı kaybediyoruz"

Aydın, "Bugün toplanmamızın amacı Kızıltepe kaymakamımız ve aynı zamanda Belediye Başkan vekilimiz Ahmet Odabaş'ın aracılığıyla ve Özel Memorial Hastanesinin katkılarıyla Kızıltepe'deki kadınlarımıza Meme Muayenesi ve rahim ağzı kanserini anlatıyoruz. Özellikle gittikçe artan meme kanserinden ve rahim kanserinden her gün bir kadımızı kaybediyoruz. Buna artık dur demek istiyoruz. Bir doktor olarak Kızıltepe'de ve Kızıltepe Belediyesi olarak ilk yapacağımız şey, kadınlarımızın sağlığını hem tekrar kazandırmak hem de önlemek. Asıl sağlığın ilk adımı birinci basamak olan önleyici sağlık hizmetleri ve biz kanseri bir hastalığı önlemek istiyorsak ilk önce eğitim olacağını düşünüyoruz. Bu konuda bize katkı sağlayan Memorial Hastanesi ve doktorlarına teşekkür ediyorum." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir