• DOLAR 32.312
  • EURO 35.075
  • ALTIN 2278.631
  • ...
Yolcular için arazisini bağışlayıp cami yaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kozluk'a bağlı Alıçlı (Norşen) köyünde ikamet eden 65 yaşındaki Ramazan Barlık, Grup köy yolu üzerinde bulunan arazisini bağışlayarak içinde hayırseverlerin desteğiyle mütevazı bir cami inşa etti.

Cami etrafında çeşitli meyve ağaçlarını dikerek bakımını üstlenen Barlık, çevredeki vatandaşların takdirini topladı. Uzun yolda mola vererek ihtiyaçlarını karşılayan vatandaşlar caminin etrafında bulunan meyvelerden de faydalanıyor.

Grup köy yolu üzerinden geçen yolcuların hem ibadetlerini yapıp hem de dinlenebilecekleri bir cami yaptığını belirten Barlık, "Burası benim ve akrabalarımın toprağıydı. Buradan geçen yolcuların istirahat edecekleri, abdest alıp namaz kılacakları bir cami yapmak için akrabalarımdan da izin aldım. Buraya herkes gelebilir, burada bulunan sebze ve meyvelerde artık caminin malıdır. Bütün insanlar faydalanabilir." dedi.

Camiyi yapmadan önce böylesi hayırlı bir işe niyet ettiğini kalbinden geçtiğini söyleyen Barlık, "Böylesi hayırlı bir iş önceden kalbimden geçti. Burası uzak ve yolun gelen gidenleri vardır dedim. Burada cami yaparsam giden gelen yolcular için abdest alıp namaz kılacakları ve dinlenebilecekleri bir yer olur, yolcular için susuzluk zordur. Allah'ın izniyle kalkıp başladım, duvarını yaptırdım fakat üstünü kapatacak gücüm yoktu. Bir hayırsevere gittim ve cami için demir ve çimento talebinde bulundum. Onlarda yardım ettiler. Kozluk Üçyol'a gidip demir ve çimentolar aldım, arabaya yükleyip buraya getirdim ve camiyi yaptım." ifadelerini kullandı.

"Cami inşa etmek dinimize hizmettir"

Cami yaptırmanın İslamî bir hizmet olduğunu söyleyen Barlık, Allah için cami yaptırdığını ifade ederek,  "Dünya var olana kadar halk bu camiden hayır görecek. İnsanlar bu camiden hayır gördükçe de Biiznillah hayır bize de gelecek. Cami inşa etmek hem dinimize de hizmettir. Belki insanlar bunu görüp onlar da bizi örnek alarak yollarda böylesi hayırlara vesile olurlar. Ne kadar cami inşa edilse bizim için de dinimiz için de hayırlıdır. Bunu sırf dinimize hizmet için yaptım." şeklinde konuştu.

Cami yapımından sonra Kozluk'ta bulunan yardım derneği İlim-Der'in de yardımda bulunarak caminin eksik kalan kısımlarını ve eşyalarını tamamladıklarını söyleyen Barlık, "Caminin bazı eksiklikleri kalmıştı. Kozluk'ta yardım derneği İlim-Der'den arkadaşlarım vardı. Allah (c.c) onlardan razı olsun geldiler, elektrik tesisatını yaptılar, buzdolabı getirdiler ve cami tabelasını yaptırıp buraya astılar. İnsanlar buranın cami olduğunu bilsinler diye. Onlar da yardım edip caminin eksik kalan şeylerini tamamladılar." dedi.

"Böylesi hayırların herkese örnek olmasını diliyoruz"

2005 yılında Kozluk ilçesinde kurdukları İlim, Kültür ve Yardımlaşma Derneği (Kozluk İlim-Der) olarak Ramazan amcanın yapmış olduğu cami inşaatıyla ilgili taraflarına bir yardım talebi geldiğini söyleyen İlim-Der Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Tufan, camiye yapılan yardımlarla ilgili şunları söyledi:

"Bununla ilgili olarak caminin elektrik tesisatının eksik olduğu, yapılan caminin Grup köy yolu üzerinde bulunması dolayısıyla orada ailelerin gidip geldiği, çoluk-çocukların istirahat olarak kullanılabileceği bu yerde özellikle bir buzdolabına ihtiyaç duyulduğu ve ayrıca caminin bir tabelaya ihtiyacı olduğunu bize bildirdiler. Biz de yönetim kurulu olarak bu konuyu görüştük ve bu konuyla ilgili gerekli adımımızı attık. Caminin buzdolabını, elektrik tesisatını ve tabelasını hamdolsun yaptık. Bu vesileyle buradan geçen vatandaşların mağduriyetleri de giderilmiş oldu. Hayır dualarını aldık. Bu caminin inşasında emeği geçen başta Ramazan amca, akrabaları ve köylülere, ayrıca bununla ilgili inşaatında görev alan bütün hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Rabbim kendilerinden razı olsun İnşallah. Böylesi hayırların herkese örnek olmasını diliyoruz." (Muhammed Said Aksoy-İLKHA) 
































 

Bu haberler de ilginizi çekebilir