• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
11 ilçede öğrenci servisleri denetlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, sorumluluk bölgesinde 11 ilçede öğrenci okul servislerine denetim yaparak, şoförlere trafik konularında uyarıda bulundu.

Yapılan denetimlerle ilgili Şanlıurfa Valiliğinden yapılan açıklamada, 11 ilçede 17 Ekim 2017'de 06.00-09.00 saatleri arasında öğrencileri taşıyan 30 okula ait 205 öğrenci servisinin denetlendiği belirtildi.

Açıklamada, "Servis araçlarının sürücülerinde aranan yaş durumu ve sürücü belgesi yeterlilik durumu, servis aracının yaş durumu ve teknik şartları, rehber personel durumu ve şartları, araçlarda bulunması gereken emniyet kemerlerinin mevcut durumu ile emniyet kemeri kullanım durumu ve servis araçlarında olması gereken genel emniyet tedbirleri, servis araçlarına inme ve binme kuralları, servis araçlarında taşıma sınırına uyulup uyulmadığı, servis araçlarının sigorta durumu ile kanun ve yönetmelikte geçen diğer hususlar kontrol edilmiştir." denildi.

İl genelinde toplam 205 okul servis şoförünün uyarıldığı ifade edilen açıklamada, "Şanlıurfa genelinde, ilgili kanun ve yönetmelik kapsamında denetime tabi tutulan toplam 205 okul servis araç sürücüsüne yönelik, servis araçlarında tespit edilen eksikliklerin giderilmesi maksadıyla 20 Ekim 2017 tarihine kadar süre verilmiş ve bu tarihe kadar eksikliklerini gidermeyen sürücülere 2918 sayılı karayolları Trafik Kanunu ile 4925 sayılı Taşıma Kanununa göre cezai işlem uygulanacağı hususunda bütün sürücüler ikaz edilmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir