• DOLAR 32.386
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.515
  • ...
Şanlıurfa`da fakir ve muhtaç aileler yararına kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği, merkezde bulunan Topçu Meydan'ında fakir ve muhtaç ailelerin yararına bir kermes açtı.

Düzenlenen kermesle ilgili açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği Başkanı Mahmut Çelik, kermesin 08.00-20.00 saatleri arasında açık olacağını, gelirinin tamamının mağdur ve ihtiyaç sahiplerine verileceğini söyledi.

Çelik, "Şanlıurfa Umut Kervanı Derneği olarak bizim her sene 2 kermes hakkımız vardır. Dolayısıyla biz bu sene birinci kermesimizi yaptık. Bizim amacımız, fakir ve mağdur ailelere yardımcı olmak. Onların öğrencilerine ve kira giderlerini karşılamaktır. Kermesimiz pazartesi gününden başladı cumartesi gününe kadar -6 gün- halka açık olacak." dedi.

Açtıkları kermesle 10 bin fakir ve muhtaç ailenin ihtiyacını giderme hedefinde olduklarını ifade eden Çelik, "Bu açtığımız kermesi, tespit ettiğimiz fakir, mağdur, dul, yetim ve Suriyeli muhtaç olan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına açtık. Biz bu kermesle 10 bin fakir ve muhtaç ailenin ihtiyacını giderme hedefindeyiz. Kermesimizde giyim, zücaciye, yemek çeşitlerimiz, tatlı çeşitlerimiz mevcuttur ve yemek çeşitlerimiz hepsi tamamen ev yapımıdır. Bütün Şanlıurfa halkını kermesimize davet edip, burada kazanılan paranın fakire ve mağdur ailelerine gittiğini görsünler." ifadelerini kullandı.

İhtiyaç sahipleri için kermeste hizmet ettiklerini söyleyen dernek gönüllülerinden Kudret Ünel ise, "Yetim, öksüz, Suriyeli kardeşlerimize ve medreseli öğrencilerine yararlı amaçla açılan bu kermeste bizim de katkımız olsun diye buradayız. Bu kadar mağdur insana yardım eden bir yardım kuruluşunu görüyoruz ve bizim de şu anda bu hizmette bulunmayı kendimize biz farziyet olarak görüyoruz. Allah'u Teâlâ'nın yolunda hizmet etmek bizim birinci vazifemizdir. Bütün Müslüman kadınların ve bacılarımın sadece aileyi düşünmek değil. Bütün Müslüman kardeşlerimizi ve toplumu yetim ve öksüzleri düşünerek, bu tür gönüllü yardım kuruluşlarına yardımcı olmalıdırlar." şeklinde konuştu. (Hüseyin Sayhar-İLKHA) 
























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir