• DOLAR 32.599
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2509.781
  • ...
"Yüz yıl öncesinde olduğu gibi çok büyük bir oyun oynanıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şahinbey ilçesi Burç yolu üzerinde inşa edilecek "Engelsiz Yaşam Merkezi"nin temel atma töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Coğrafyamızda büyük bir fitne var. Yine yüz yıl öncesinde olduğu gibi çok büyük bir oyun oynanıyor. Bu dönem her dönemden daha fazla birliğe kardeşliğe ihtiyacımız var." dedi.

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Engelsiz Yaşam Merkezi"nin temel atma törenine katıldı.

Törende konuşan Şimşek, bir yıl içerisinde hayata geçirilecek olan projenin oldukça etkileyici bir eser olduğunu belirterek emeği geçen herkese teşekkür etti.

Engellilerin ülkenin gelişmesi ve kalkınmasına katkı sağlayabileceklerini anlatan Şimşek, engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak, ekonomiye katılımlarını sağlamlaştıracak reformların hayata geçirildiğine işaret ederek, Gaziantep'te hayata geçirilen projenin hayırlı olmasını diledi.

Şimşek, "Bu proje örnek olacak ülkemize. İnşallah diğer kurumlarımızın, belediyelerimizin önderliğinde bu merkezlerin sayısı Türkiye'de çoğalacak. Çünkü burada kaynaşma olacak ve dostluğumuz daha da pekişecektir. Engelli kardeşlerimize yaptığımız projeler ayırdığımız kaynak itibariyle de adaletsizliğin arttığı şu dünyaya örnek olacaktır. Engelli kardeşlerimiz en son Avrupa şampiyonu oldular. Ampute takımımız bize, biz onların önünü açarsak nasıl başarılı olacaklarını herkese gösterdi." ifadelerini kullandı.

"Yüz yıl öncesinde olduğu gibi çok büyük bir oyun oynanıyor"

Şimşek, "Yakın coğrafyamızda çok sıkıntılar var, insanlık trajedileri halen devam ediyor. Bu bölge maalesef özellikle Ortadoğu barışa, huzura muhtaç. Kaynaklarımızı çatışmaya değil inşa etmeye harcamalıyız. Coğrafyamızda büyük bir fitne var. Yine yüz yıl öncesinde olduğu gibi çok büyük bir oyun oynanıyor. Bu sorunlardan en az etkilenmek için biz kazanımlarımızın engellenmemesi için gerekeni yapıyoruz. Bu dönem her dönemden daha fazla birliğe kardeşliğe ihtiyacımız var."şeklinde konuştu.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de, engelliler açısından fırsat eşitliği oluşturmak için çalıştıklarını dile getirdi.

Gelinen noktada engellilerin önündeki engelleri kaldırmayı amaçladıklarını vurgulayan Şahin, "Biz iki milyonluk bu şehirde herkes mutlu ve huzurlu değilse biz de değiliz. O yüzden de bu kentteki herkesi kucaklamaya, herkese dokunmaya çalışıyoruz. Bereketi artırmak için engelli kardeşlerimizle birlikte hareket etmeliyiz. O yüzden de göreve geldiğimiz günden bu yana tüm engelli bireylerinin hayatına dokunup ekonominin içine katmazsak başarılı olamayız. Bu anlamda herkesin kapasitesini kullanarak daha gelişmiş hale gelmeliyiz."diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Şimşek, beraberindeki protokol üyeleriyle butonlara basarak merkezin temelini attı.

Temel atımı için Burç yolu üzerindeki alanda düzenlen törene Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in yanı sıra Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

























Bu haberler de ilginizi çekebilir