• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Kanalizasyon kokusu esnafı canından bezdirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'in eski hal civarındaki rögar kapaklarından yayılan kanalizasyon kokusu nedeniyle tepki gösteren esnaf, duruma bir çözüm bulunmasını istedi.

Esnaf Murat Yanar, kanalizasyondan yayılan kötü kokunun çevre esnafı ve hale gelen vatandaşları rahatsız ettiği belirtti.

Yıllardır bu sorunu yaşadıklarını aktaran Yanar, "Belediyeden istediğimiz yeni bir alt yapı çeksinler. Bir çare bulsunlar. Pis kokudan dükkânlarımızın kapılarını açamaz olduk. Alt yapı düzensiz yapıldığı için kışın burayı su basıyor. Su basarken de bütün kanalizasyon suyu dükkânlarımızın önüne kadar geliyor." dedi.

Taktıkları boruların kanalizasyon suyunu kaldıramadığını söyleyen esnaf Ahmet Can ise pis suyun dışarı taştığını, böylece esnafın rahatsız olduğunu söyledi.

Can, "Bir an önce belediye yetkililerinin bu soruna bir el atmasını istiyoruz. Diğer bir sıkıntımız ise burası kapalı bir alandır. İnsanlarımız araçlarını burada park ediyor ve burası esnaf yeri değil de oto park alanına dönüyor. Belediyemizden isteğimiz halın giriş kapısına bir kapan koymalarıdır." dedi.

Terzi Orhan Almaz, daha önce belediye ekiplerinin söz konusu soruna çözüm bulduklarını ancak bunun da işe yaramadığını belirterek, "Yazın kanalizasyon suyu kokusundan burada duramıyoruz. Kışın buraya bütün caddelerin yağmur suyu akıyor. Birçok esnafımızın dükkânı su altında kalıyor. Parke taşı yapılmış ama taşların altı suyla doluyor ve bastığımızda üzerimize su fışkırıyor." ifadelerini kullandı. (Sabri Acet- İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir