• DOLAR 32.386
  • EURO 35.085
  • ALTIN 2326.429
  • ...
Dicle Üniversitesinde küresel iklim değişikliği anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu, AB Bilgi Merkezi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle "Küresel İklim Değişikliği, Temiz ve Alternatif Enerji, Enerji Verimliliği" paneli düzenlendi.

Panelde, Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kılıç ile Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Bayındır birer konuşma yaptı.

İlk konuşmayı yapan Kılıç, meslek yüksekokullarının çeşitli kurumlara kalifiye eleman yetiştiren kurumlar olduğunu belirtti. Meslek yüksekokulları ile iş sektöründe önemli bir yer edindiklerini ifade eden Kılıç, ön lisans eğitimleri ile 15 program, 14 atölye ve 18 laboratuvarlarıyla eğitim verdiklerini söyledi.

Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Bayındır ise küresel iklim değişikliğinin yer kürenin ortalama yüzey sıcaklıklarındaki artışın veya azalışın iklimde oluşturduğu değişimle ortaya çıktığını belirtti.

Küresel iklim değişikliğinin nedenlerini anlatan Bayındır, karbondioksit bileşeninin küresel ısınmada büyük payı olduğunu, yanlış enerji kullanımı ve ormansızlaşma gibi birçok faktörün küresel ısınmada payının olduğunu söyledi.

"Küresel ekonominin ekolojik sonuçlarına baktığımızda kuraklık, kasırgalar, seller, yangınlar kaçınılmazdır." diyen bayındır, sıcaklıklar arttıkça kutuplardaki buzulların eriyeceğini ve su baskınlarının afetleri arttıracağını söyledi. (İLKHA) 












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir