• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Suriyeli aile `kimlik mağduru` oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Suriye'de yaşanan savaş nedeniyle Kamışlo (Qamişlo) şehrinden Batman'a sığınan 6 nüfuslu Muhammed ailesi, kendileri için burada çıkarılan kimliklerde yapılan yanlış nedeniyle zor günler geçiriyor.

Yaklaşık 5 yıl önce kente geldiklerini belirten ailenin reisi Mervan Muhammed, eşi Türkiyeli olduğu için çocuklarıyla beraber burada kimlik çıkartarak, çifte vatandaşlığa sahip olduklarını söyledi.

İnşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini temin etmeye çalışan Muhammed, nüfus müdürlüğünde yapılan yanlış nedeniyle aile fertlerinin soyadının farklı olduğunu dile getirdi.

Bu nedenle birçok sıkıntı yaşadıklarını anlatan Muhammed, çifte vatandaşlığa sahip oldukları için herhangi bir yardım da alamadıklarını ifade etti.

Merkez Çamlıça Mahallesi'nde derme çatma bir evde hayata tutunmaya çalıştıklarını söyleyen Muhammed, yaşadıkları sorunlar nedeniyle yetkililerden destek beklediklerini belirtti.

Muhammed, "4 yıldan fazladır Batman'a gelmişiz. Bizler savaş mağduru olarak Suriye'den geldik. Eşim Türkiye vatandaşı olduğu için çocuklarımla beraber ben de Türkiye vatandaşı oldum. Çifte vatandaş olduk. Soyadımız nedeniyle bizlere sıkıntı çıkıyor. Ben, eşim ve bir çocuğumuzun soyadı Mohamad, diğer 3 çocuğumuzun soyadları Muhammed'dir. Okul ve sağlık ocakları bundan dolayı sıkıntı çıkarıyorlar. Soyadımızın Muhammed olarak düzeltilmesini istiyoruz." dedi.

Savaş mağdurları iken şimdi de kimlik mağduru olduklarına değinen Muhammed, "Bizler savaş mağdurlarıyız. Suriye'den buralara geldik. Soyadımızla sıkıntı yaşıyoruz, bundan dolayı yetkililerin yardımcı olması ve sıkıntının giderilmesini istiyoruz. Nüfus müdürlüğünde kendimi iyi ifade edemediğim için bu sıkıntıları yaşıyoruz. Nüfus müdürlüğüne gidiyoruz, bize kimse yardımcı olmuyor. Bir memurun yanına gidiyoruz, o bizi başka bir memura, o memur da bizi müdüre gönderiyor. Bizlere yardımcı olmuyorlar. Bu sorunun düzeltilmesini ve yardımcı olmalarını istiyoruz." şeklinde konuştu. (M. Fatih Akgül, M. Sait Çelik - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir