• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
"Türkiye`de uyuşturucu bağımlılığı hızla artmaktadır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa Birliği destekli Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) ve Batman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (BATSO) ortaklaşa yürüttüğü, "Ülkesine Katma Değer Katan Bilinçli ve Sağlıklı Gençlik ile Güzel Bir Geleceğe" projesinin kapanış programı yapıldı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen programa; Vali Ahmet Deniz'in yanı sıra Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Ticaret Odası Başkanı Abdulkadir Demir, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda genç katıldı.

BATSO Başkanı ve Vali Ahmet Deniz'in açılış konuşmasıyla başlayan programda, proje kapsamında yürütülen çalışmaların sunumuyla devam etti. 

Konuşmasında çağımızın en büyük hastalıklarından bir tanesinin madde bağımlılığı olduğunu belirten Vali Deniz, dünyanın gelişmiş ülkelerinde gençler arasında uyuşturucu madde kullanımının yüksek olduğunu ifade ederek, Türkiye'de de bu oranın hızla arttığını vurguladı.

Deniz, "Gençlerimize sahip çıkmalıyız. Milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirmeliyiz. Bu konuda ailelere ve öğretmenlere çok büyük görevler düşmektedir. Çocuklarımıza kötü alışkanlıklar edinmeden sahip çıkmalıyız." dedi.

Sigara kullanımının uyuşturucu kadar tehlikeli olduğunu belirten Deniz, "Çağımızın vebası sigaradır. Geçen yıl başlattığımız 'Sigarayı Sen de Bırak' kampanyasına herkesin desteklemesini istiyoruz. Çocuklarımız sigara alışkanlığını çevrelerinde ediniyorlar. Bunu engellemenin yolu toplumda sigara kullanımını azaltmaktır. Çocuklarımız uyuşturucu madde kullanma alışkanlığını da aynı şekilde çevreden ediniyorlar. Batman'da uyuşturucu madde ile mücadelede ciddi mesafeler aldık. Batman'da uyuşturucu ile uğraşan kim varsa, onlarla kararlı bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Asla ve asla nefes aldırtmayacağız. İlimizde metruk binalar belediyemiz tarafından yıkılıyor. Okul önleri ve internet kafe denetimlerini sıklaştırdık." diye konuştu.

Konuşmasının devamında, "Uyuşturucu bölücü terör örgütünün finans kaynaklarından biridir." diyen Deniz, "Bizim için terör örgütü ne kadar tehlikeli ise, uyuşturucu işi yapanlar da aynı şekilde tehlikelidir. Mücadelemiz kararlı bir şekilde devam edecektir." ifadelerini kullandı.(İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir