• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
TGK`dan 4+4+4` e Destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Türkiye Gençlik Konseyi Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Delil Ateş yazılı açıklama yaparak, ciddi tartışmalar sonucu meclis milli eğitim komisyonunda kabul edilen 4+4+4 eğitim modeline destek çıktı.

Ateş, sekiz yıllık kesintisiz temel eğitimin 28 Şubat sürecinin bir eseri olduğunu, sosyal, ekonomik, psikolojik vs. bakımlardan birçok olumsuz yönü olduğunu ifade ederek, "Küçük yerleşimlerdeki okullar sekiz yıllık bir kapasite ve öğrenci potansiyeline sahip olmadığı gibi yeterli miktarda öğrenci bulunamadığı için küçük kırsal yerleşimlerdeki okulların hepsi kapatıldı. Mesleki eğitimin büyük darbe yemesiyle beraber sanayimizde büyük sorunlar oluştu. Devlet mali yönden büyük bir yükün altına girdi. 6-7 yaşlarındaki çocuklar günlerinin kayda değer bir bölümünü servislerde geçirmeye mahkûm oldu. Bazı bölgelerde ebeveynlerin 8 yılı göze alamadığı için çocuklarını okula göndermiyorlar" ifadelerini kullandı.

Ateş, 8 yıllık kesintisiz eğitimin meslek liselerini yok olma noktasına getirdiğini ve İmam Hatip Liselerinin önünün kapatılması için zorlama bir karar ile çıkarıldığını belirterek, 4+4+4 formülü ile getirilen yasa teklifini eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağına inandıklarını kaydetti.

(Halid Coşkun-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir