• DOLAR 32.509
  • EURO 34.583
  • ALTIN 2497.085
  • ...
Adana Mustazaf Der ANF`yi Tekzip Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADANA- Mustazaf Der Adana Şubesi Başkanı Hüseyin Yosunkaya; korsan gösteri yapan şahısların, dernek binası ile dernek üyelerini hedef alan saldırılar gerçekleştirmesi ile ilgili ANF`nin saldırıyı, çarpıtarak yalan-yanlış haber yaptığını belirterek ANF`nin haberini tekzip etti.

Söz konusu haberde; kendilerinin saldırıya uğrayan oldukları halde saldırgan gibi gösterilmek istendiğinin altını çizen Yosunkaya, şu açıklamalarda bulundu:

Hatırlanacağı üzere; YSK`nın BDP`den bazı Milletvekili adaylarının aleyhinde aldığı kararı protesto etmek isteyen bir grup, 19 Nisan 2010 saat 19.30`da Seyhan İlçesi Kıbrıs Caddesinde ateş yakarak korsan gösteri yapmış. Yapılan korsan gösteride sayıları 50`yi bulan gösterici grup; Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan esnaflara, işyerlerini kapatmalarını, aksi takdirde dükkânlarının molotof atılarak kundaklanacağını söyleyip tehditle kepenk kapattırmıştı. Daha sonra Mustazaf Der`e yönelen göstericiler, sayıları 4-5 kadar olan dernek üyelerine taş ve molotoflarla saldırmıştı. Saldırgan göstericiler o an akşam namazı için camide olan ve daha sonra olay yerine gelen dernek üyelerinin karşı müdahalesi ile kaçmış, olayların 1 saat kadar uzun sürmesine rağmen polis ancak olayların yatışmasının ardından olay yerine intikal etmişti.

Tüm bu söylediklerimiz, olay anında çektiğimiz cep telefonu görüntüleri ve olayı haber yapan muhabirlerin görüntüleri ile sabitken ANF`nin sipariş üzeri yaptığı bu haber tamamıyla uydurmadır."şeklinde konuştu.


Kendi ellerinde bulunan görüntülerin açık ve net olduğunun altını çizen Yosunkaya; "ANF, hiçbir belgeye dayanmadan tamamıyla uydurma haber yaparak kendi kamuoyuna yönlendirici mesajlar vermek istemiştir. Yapılan bu haberde saldırı esnasında polisin olay mahallinde olduğu ve dernek üyelerine destek olduğu imajı verilmek istenmiştir. Ancak durum hiç de haberlerinde anlattıkları gibi olmamıştır. Öncede belirttiğimiz gibi dernek binası önünde bulunan dernek üyesi 4-5 arkadaşımıza taşlar ve molotoflar atan saldırganlar, o an akşam namazı için camide bulunan ve sonradan derneğe gelen dernek üyelerimizce püskürtülmüştür. Çıkan bu olaylar 1 saat sürmesine rağmen polis ancak göstericiler kaçınca olay yerine intikal etmiştir.

Ayrıca polisin, saldırı anında olay yerinde olduğu ve Mustazaf Der üyelerini koruduğu söylenen yalan haberde; polisin dernek önündeki saldırıyı havaya ateş ederek ve göstericilere su sıkarak önlediği söylenmiş. Bu da tamamıyla yalandır. O gün olay yerine geç intikal eden polis, derneğimizin önünde ne havaya ateş etmiş ne de göstericilere su sıkmıştır. Çünkü polis dernek önüne geldiğinde göstericiler kaçmış durumdaydılar ve sadece dernek üyelerimiz oradaydılar. Zaten polisin olay yerine geldiğinde gecikmelerinden dolayı gösterdiğimiz tepkilerimiz muhabirlerin çektiği görüntülerle sabittir."şeklinde konuştu.

İşte ANF`nin yalan haber metni

ÇATIŞMA

Öte yandan Adana merkez Seyhan İlçesi Gülbahçe Mahallesi’nde bir araya gelen bir grup Obalar Caddesi’ne kadar yürüyerek YSK’nın kararlarını protesto etti. Kıbrıs Caddesi Kavşağına gelen kitleye Mustazaf-Der üyeleri saldırdı.

Taş, sopa, döner bıçakları ve silahlarla yapılan saldırıya polis de Mustazaf-Der üyelerine destek vererek, korudu. Panzer eşliğinde, gaz bombası ve tazyikli suyla yapılan müdahaleye rağmen kitlenin dağılmaması üzerine bu kez Adana polisi havaya ateş açarak kitleyi dağıtmaya çalıştı.

Olayların yaşandığı Obalar Caddesi tam bir savaş alanına döndü. Çıkan olaylar Mustazaf-Der Adana Şubesi binası ve çevredeki birçok işyeri tahrip olurken, iki gruptan da toplam 7 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Çatışma sonrası olay yerinde toplanan Mustazaf-Der üyeleri ise Kur’an okuyup tekbir getirdi. Grubun ellerinde sopa ve bellerinde silah olması dikkatlerden kaçmadı. Polis olay yerinde yoğun güvenlik önlemleri alırken, bellerinde tabanca ile dolaşan Dernek üyelerine müdahale etmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Demokratik tepkilerini dile getiren kitle, müdahaleye sık sık “Bıji serok Apo”, “Baskılar Kürt halkını sindiremez”, “İntikam intikam” sloganları ile karşılık verdi. Bu arada yaralananların Adana Devlet hastanesine kaldırıldığı öğrenildi.

ANF NEWS AGENCY
 

Ayhan Kaya - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir