• DOLAR 32.435
  • EURO 34.467
  • ALTIN 2488.769
  • ...
Okul servisleri kontak kapattı öğrenciler mağdur oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt'te okul servisleri şoförleri kesilen cezalar nedeniyle kontak kapatınca binlerce öğrenci mağdur oldu.

Okulların açılmasıyla hostes bulundurmadıkları ve bazı evrakların eksik olduğu gerekçesiyle minibüs sürücülerine verilen ceza nedeniyle şoförlerin kontak kapattığı belirtildi.

Toplu taşıma yapan okul firmaları öğrenci velilerine gönderdikleri mesajda, "Siirt geneli bütün okul servis firmalarının aldığı karar gereği okul servislerinde rehber personel ve evrak eksikliğinden dolayı sorunlar giderilinceye kadar hiçbir toplu taşıma firması servise çıkmayacaktır." denildi.

Yapılan denetimlerden rahatsız olmadıklarını ama kimsenin de mağdur edilmemesi gerektiğini belirten öğrenci velilerinden Bilal Sevgili, "Benim okuyan iki öğrencim var dün akşam firma tarafından arandım. Yarın bir servisin olmayacağını ve yaşadıkları bazı mağduriyetlerden dolayı protesto yapılacağını söylediler. Fakat bizi de mağdur ettiler. İş yerlerimizi bırakıp çocukları okula biz getirmek zorunda kaldık, izin sorunu oluyor, benim bir öğrencimi hem sabah hem öğle almak zorunda kalıyorum. Hem bizim hem de okul servislerinin mağdur olmaması lazım.  Güvenlik, tedbir, denetimler olsun ama okul servisleri de ekmeklerinin derdinde onlarında mağdur olmaması lazım. Herhalde bazı yasalar değişmiş baya bir caza yemişler trafik denetimleri arttırılmış 5 bin TL ceza almışlar biz denetimlerden rahatsız değiliz ama sonucu iki taraf için mağduriyet olmasın." ifadelerini kullandı.

Okulda idareci olduğunu söyleyen Barış Yeşilbaş, "Baya mağdur olduk işimizi bırakıp gelmek zorunda kaldık bu soruna bir an evvel çözülmesi lazım. Dün gece bir mesaj geldi bize, size göndereceğimiz bir sonraki mesaja kadar servislerimiz çalışmayacaktır. Sabah eşim çocukları okula götürdü şimdide ben işimi gücümü bırakıp gelip çocukları almak zorunda kaldım. Bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyorum." şeklinde konuştu.

Diğer bir öğrenci velisi Aydın Sağlam da "Servisler daha okullar açılmadan önce servis firmaları bize her şeyin düzene gireceğini fiyatların standart olarak tek öğün 90 TL çift öğün 120 TL olarak belirlendi. Bizde uygun bulduk ve kabul ettik düzenli olarak aidatlarımızı ödedik. Fakat! Bizden habersiz, hiçbir bilgimiz olmadan sabah kalktığımızda servislerin gelmediğini gördük firmayı aradığımızda bazı evraklarının eksik olduğundan ve mağdur edildiklerinden dolayı bu gün grev yaptıklarını söylediler bizde mağduruz işimizi gücümüzü bırakıp çocukları okula bıraktık, mağdur olan sadece ben değilim benim gibi yüzlerce anne baba bu durumu yaşadı." dedi

Gece saat 23.00 civarında kendisini arayıp yarın servis olmadığını il genelinde greve girdiklerini söyleyen Mehmetali Özdeniz, "Resmi kurum değiller, böyle yasal bir hakları yok yaptıkları yanlıştır." ifadelerini kullandı. (Murat Orhan-İLKHA)  





















Bu haberler de ilginizi çekebilir