• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
VAHÖP Platformu Baas Zulmünü Kınadı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Her gün bir yenisi işlenen bu katliamların bir an önce son bulmasını isteyen ve özgür Suriye halkının yanında olduğunu ifade eden Müslümanlar, hiçbir hukuk gözetmeden her gün onlarca insanın öldürüldüğü, kadınlara tecavüz edildiği Suriye'de basın yayın çalışmaları engellenerek ülkenin kaosa sürüklendiğini ifade ediyor. Van Hak ve Özgürlükler Platformu, Suriye'de katliamlarına devam eden Esed yönetimini kınamak amacıyla kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Özgür Ortadoğu Halklarını Selamlıyoruz
Platform adına basın açıklamasını okuyan Dönem Sözcüsü Cafer Acar, Suriye halkının faşist Baas rejimine karşı hakları olan adil yönetim talebinde bulunurlarken dikkatli olmaları gerektiğini işaret ederek, "birlik içinde hareket etmeli ve birilerinin değirmenine su taşımamaya özen göstermelidirler. Emperyalist ülkelerin 'Ortadoğu'ya özgürlük getireceğiz' yalanlarına asla kanmamalıdırlar. Onlarca muhalif grubun birbirinden bağımsız hareket ettiği ülkede güç birliği yapılması ve ortak iradeyle hareket edilmesi, Suriye halkının geleceği açısından son derece önemlidir. Muhalifler adalet talebinde bulunurlarken zalim konumuna düşmemeli, her türlü hukuksuzluktan uzak durmalıdırlar. Bütün Ortadoğu halklarının kendi geleceklerine karar verme hakkına sahip olduğunu düşünüyor, her türlü emperyalist müdahaleyi kınıyor ve özgür Ortadoğu halklarını selamlıyoruz" dedi.

Seyirci Kalanları Kınıyoruz
Ortadoğu halklarına özgürlük vaadinde bulunan ABD'nin yıllardan beri işgal ettiği Afganistan'da işlediği çirkinliklere bir yenisini daha eklediğini ve Kur'an-ı Kerim'i yakmakla dinlere karşı ne kadar hoşgörülü olduğunu ispatladığını belirten Acar, "Bu alçakça saldırıyı kınıyor, ABD'nin sistematik olarak yapmış olduğu sivil katliamlarını lanetliyoruz. Afganistan'da yapılan katliamı münferit bir olay gibi göstererek olayı örtbas etmesini alçaklık olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca ABD'nin Ortadoğu'daki jandarması İsrail'in de yaptığı katliamlarla ABD'den geri kalmadığını dikkatlerinize sunmak istiyoruz. İsrail devleti kadın, çocuk, yaşlı demeden yıllardan beri mazlum Filistin halkı üzerine kan kusmakta, her gün katliamlarına bir yenisini daha eklemektedir. En son Gazze'de yaptığı ve 22 kardeşimizin şehit olduğu saldırıyı lanetle kınıyor, şehid olan kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Suriye'de yaşanan vahşet karşısında aslan kesilen dünya kamuoyunun, Filistin'de işlenen insanlık dışı olaylara seyirci kalmasını esefle kınıyoruz" dedi.

Halepçe İnsanlığın Öldüğü Gündür
Halepçe ile ilgili açıklamayı Kürtçe olara yapan Platform Sözcüsü Acar, 16 Mart'ın Halepçe katliamının yıldönümü olduğunu ve bu günün sadece Kürtler içi değil bütün insanlık için kara bir gün olduğunu ifade etti. Acar, " Halepçe zalimlerin yüzlerinin karalığının ve mazlumların mazlumiyyetine bir şahididir. Halepçe insanlığın öldüğü gündür. Halepçe zalimlerin vicdansızlığının, Kürd milletinin sahipsizliğinin ve mazlumların dünya üzerinde ki yalnızlığının adıdır" dedi.

Basın açıklaması Halepçe anısına okunan Feqîyê Teyran'a ait bir Kürtçe şiirle son buldu. (Fikret Özkan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir