• DOLAR 32.507
  • EURO 34.66
  • ALTIN 2483.601
  • ...
"Camiler rahmet vesilesi mekanlardır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, din görevlileriyle bir araya geldi.

Bitlis Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Vali İsmail Ustaoğlu, İl müftüsü M. Faysal Geylani, cami imam hatipleri ve Kur'an kursu hocaları katıldı. Kur'an-Kerim tilavetiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl müftüsü M. Faysal Geylani, camilerin önemini vurgulayarak, programa katılım sağlayan herkese teşekkür etti.

Programda bir konuşma yapan Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, İslam dininin, Müslümanlığa esasen de tüm insanlığa toplumsal olgunluk, yardımlaşma, dayanışma, hoşgörü, birlik ve beraberlik kazandırmayı hedefleyen bir din olduğunu belirterek, camilerin de bu güzel hasletleri toplu halde kazanımlar edinilen ibadet merkezleri olduğunu vurguladı.

Ustaoğlu, "Camilerimizde bu güzel hasletleri toplu halde kazanımlar edindiğimiz ibadet merkezlerimizdir. Bizim için en kutsal mekânlarımızdır. Zira Müslümanlar, camilerde toplanarak aynı ibadeti yerine getirir, aynı duayı okur ve aynı safta dizilirler. Bu tablo, onlar arasındaki sınıf, zenginlik, fakirlik, makam, mevki ve şöhret farklılıklarının da ortadan kaldırıldığının önemli bir tezahürüdür. İşte bu güzel tablo Müslümanlar arasında, bu güzel dinimizin sınıf ayrılığını gözetmediğini, toplumda bir ayrım gözetmediğinin en önemli göstergesi de camilerimizde yan yana durduğumuz o andır." dedi.

"Camiler sadece ibadet etmek maksadıyla kullanılan alanlar değildir"

"Camiler, geleneğimizde sadece ibadet etmek maksadıyla kullanılan alanlar değildir." diyen Ustaoğlu, şöyle konuştu: "Camiler Allah'ın rahmetinin yeryüzüne ulaşmasına vesile olan mübarek mekânlardır. Camiler adeta cennet bahçeleridir. Allah'ın yeryüzündeki mescitleridir. Camiler, Müslüman beldelerin mührüdür. Bu, çok önemlidir. Aynı zamanda camiler bizim için manevi anlamda kapılarımızdır. Şehirlere, ruh, hayat veren en önemli mekânlarımız camilerimizdir. Camilerimizin toplumsal dayanışmayı sağlaması yönünde görev yapan din görevlilerimizde burada öz veriyle çalışmaları bizim açımızda da çok önemlidir. Din hizmeti Allah resulü günümüze kadar kesintisiz bir şekilde yerine getirilen en önemli hizmetlerin başında gelir. Camiler, geleneğimizde sadece ibadet etmek maksadıyla kullanılan alanlar değildir. Bilakis çocuklarımızın ve yetişkinlerimizin, dini bilgi ve birikimlerini arttırdıkları, çeşitli eğitim faaliyetlerinin yapıldığı kültürel alanlardır. Bu hususta Mescid-i Nebevi'nin Hz. Peygamber dönemindeki işlevlerine bakıldığında, camilerin bir ibadet yeri olmanın yanı sıra, ilmi, kültürel ve tarihi bir zenginlik abidesi olduğu da unutulmamalıdır. Bu yüzden Müslümanların üzerine düşen en önemli vazife, camilerin nezih vasfını, ahengini muhafaza etmek ve onun saygınlığını devam ettirmektir."

Program, emekli olan iki imam hatibe plaket takdiminin ardından, il müftülüğü tarafından Vali Ustaoğlu'na, Türkiye bayrağına sarılı Kur'an-ı Kerim hediye edilmesinin ardında sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir